menu
Майк Тайсън срещу Мохамед Али
Майк Тайсън срещу Мохамед Али
Кой от двамата е №1

Антъни Джошуа сподели, че Майк Тайсън е неговият предпочитан боксьор за всичките времена от тежката категория. Железният Тайсън внушава страх в сърцата на своите опоненти през 80-те и 90-те години на миналия век.

В кавгата за най-велик на всички времена обаче, Мохамед Алие бил сред предпочитаните. Авторитетът на Али върху бокса и неговата социална роля, са нещо, което Джошуа винаги е уважавал и има „специално място в сърцето му”. Но пък Майк е нещо „което не можа да се опише с думи”.

 „Кой е най-любимият ми боксьор в тежка категория? Тайсън”, каза Джошуа. „Мохамед Али е най-великият за всички времена и извън ринга. Това, което е направил, за което се е борил, битките на ринга, които е спечелил – Кен Нортън, Джо Фрейзър, Флойд Патерсън, Арчи Муур, Джордж Форман. Списъкът е дълъг. Той се е бил с най-добрите и ги е победил.”

Макар да са различни, Джошуа вярва, че Тайсън има също толкова влияние върху спорта, като това на Мохамед Али. „Майк Тайсън за мен е феноменален. Просто нямам дума да го опиша. Той е моят №1.” – споделя още британецът. В този момент Джошуа се приготвя за реванш срещу Олександър Усик, който ще бъде на 20-ти август в Саудитска Арабия.

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!