menu
Активни в къщи
Активни в къщи
Активни в къщи


Домашните тренировки се превърнаха нещо съвсем нормално, през последните няколко години. Ако не обичате да тренирате във фитнеса, холът ви също е добра алтернатива. Вашият телевизор, лаптоп или телефон могат да се превърнат във вашия помощник, и основен източник на идеи за тренировка от вкъщи.

Сега домашните тренировки варират от HIIT до ниско натоварване, йога, силови тренировки, бокс, тренировъчни лагери и пилатес.   Вариантите, от които можете да избирате са много и зависят само и единствено от вас. В зависимост от това, с колко време разполагате, искате ли да се поизпотите или просто да се разтегнете и релаксирате?

Ефективни ли са домашните тренировки?

Няма причина вашата тренировка у дома да е по-малко ефективна от тренировката ви във фитнеса. Всяка тренировка, когато се прави с цел и интензивност, може да бъде полезна, дори когато работите, без оборудване, за домашна фитнес зала. Ключът е да дадете всичко от себе си, да се ангажирате със сесията и да я поддържате.  Последователността е от съществено значение.  Може дори да ви е по-лесно да поддържате рутина, без да се налага да пътувате до  фитнес залата. Което ще ви спести и много време.

Нещо, което трябва да имате предвид, е как възникват травмите, когато тренирате от вкъщи?  Един от недостатъците на  упражненията е, че можете да придобиете лоши навици, ако не знаете, как точно трябва да се изпълни даденото упражнение. Може да го заучите грешно, което от своя страна може да доведе, до  нараняване с течение на времето.

Можете ли да отслабнете с тренировки у дома?

Тренировките от в къщи могат  да бъдат толкова ефективни, колкото всички останали.  Ако се правят правилно, те ще изградят мускули, ще изгорят мазнини и ще подобрят вашата физическа форма и издръжливост.

Колко време трябва да тренираме, когато тренираме от вкъщи?

Изследванията показват, че 30 минути физически упражнения с умерена интензивност и ускорен пулс, поддържат тялото в добро работно състояние. Разбира се, ако ви се иска да тренирате повече, не се ограничавайте до 30 минути.  

Трябва ли начинаещият да тренира всеки ден?

Ако сте начинаещ е  най-добре  да започнете бавно.  Започнете с  упражнения за начинаещи, с продължителност от 30-40 минути, един или два дни в  седмицата. Постепенно увеличавайте дните, направете ги три, а след това четири  и т.н.  Това дава на тялото ви време да се възстанови и да стане по-силно, както и гарантира, че няма да получите мускулна треска от упражненията.

Не забравяйте, че най-добрата тренировка е тази, която правите. Ако се затруднявате, намалете малко очакванията си и се опитайте да направите по-кратка тренировка с максимално усилие. В интернет има голям избор от упражнения, за начинаещи. Може да намерите над 10 предложения за тренировки, които ще ви насочат, в правилната посока. В крайна сметка, важно е желанието, щом сте запознали да тренирате, значи сте на прав път. Просто не се отказвайте.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!