menu
Брайън Кранстън - лицето от любимите сериали
Брайън Кранстън - лицето от любимите сериали
Брайън Кранстън е изключително успешен американски актьор, режисьор, продуцент и сценарист.

Не веднъж класациите на феновете, а и на критиката, са поставяли не просто в топ 5, а направо на почетната стълбичка за най-велики сериали на всички времена, "Малкълм" и "В обувките на Сатаната". Общото между абсурдно забавния ситком и драматичния екшън е безупречната игра на Брайн Кранстън в главните роли. В "Малкълм" (Malcolm) той играе ексцентричния баща в семейството, а в "Обувките на Сатаната" (Breaking bad) беден учител по химия, който се превръща в безмилостен наркобос.

В ранните си години Брайън е експериментирал с различни професии, като по-сериозно се е интересувал от пекарство. Парите обаче не достигали и той започнал да приема малки роли е местния театър, в реклами и в нискобюджетни продукции.

Преди 1999 г., когато е избран да играе в "Малкълм" няма някакви особено големи роли, макар че е участвал филм на HBO, в "Досиетата Х" и в "Захнфелд". Първоначално Кранстън не бил впечатлен от сценария на комедията, но след колебания си все пак решил да не откаже ролята. По негова идея сценаристите оформят Хал като абсолютен антипод на съпругата му Лоис. Той е страхлив, мекушав, щур, а тя е властна, непоколебима и строга. Това се оказва изключително добра идея и сериалът става невероятен хит.

Много често когато някой артист стане толкова разпонаваем с дадена роля, после е много трудно да продължи кариерата си напред с нови завладяващи роли. Но в кариерата на Кранстън идва нов връх, с напълно различен тип образ. В началото създателят и сцерарист на "В обувките на Сатаната" Винс Гилиган не вярва, че Кранстън може да играе добре нещо различно от комедийна роля. Все пак Брайън му е направил силно впечатление в "Досиетата Х" и решава да му даде шанс.

"Breaking bad"се оказва перфектната роля за Кранстън. Имало е вероятност  той да я откаже заради осми сезон на "Малкълм", но се взима решение такъв да няма. За ролята си на Уолтър Уайт в "Обувките на Сатаната" Брайън печели награда "Златен глобус" и три награди "Еми". Сериалът се често се спряга като най-добрият сериал на всички времена. Всички непредвидими обрати, екшън, драма, разгръщане на героите от историята, без никакви баналности и спекули нямам как да не подлудят феновете. Буквално. Сериалът, а и Брайън Кранстън, се радват на  всеобща любов и одобрение.

Връх в кариерата на Кранстън е номинацията му за Оскар за биографичната драма "Тръмбо". Сега Браъйн Кранстън е на 66 години. Дано продължи да ни радва още дълго с невероятни си талант и с късмета си да попада на най-добрите нови проекти за телевизионния екран.

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!