menu
Пет езика, които да научите
Пет езика, които да научите
Искате да научите нов език? Ето кои ще са ви най-полезни.

Пет езика, които да научите

Ползите от ученето на нов език са много, а умението да комуникираме с хора от различни култура не само ни обогатява, но може и да ни заведе на неочаквани места. Най-разпространените езици в света обаче не съвпадат напълно с най-популярните такива. Вече има много приложения, които ви помагат да учите нов език, расте и броят на училищата и учителите, предлагащи помощ в тази насока. Кои са езиците, които хората искат да научат и защо?

Английски

Английският се оформя като „официален“ международен език, на който общуват повечето международни партньори, независимо дали става дума за бизнес, политика или забавления. Повечето научни статии се пишат на английски, интернет също е „написан“ на английски – езиците за програмиране съдържат букви и думи на английски, а обичайно разработчиците го ползват като работен език. Той се учи лесно и до голяма степен е познат на повечето хора, именно поради връзката си с интернет.

Испански

Испанският е вторият най-разпространен език в света, използван от Европа до Латинска Америка. Учи се лесно, а ако го владеете, ще имате достъп до огромна общност от испаноговорящи, която се развива все по-бързо. Също, ще можете да се докоснете до няколко различни култури, в противоположни краища на земното кълбо.

Френски

Езикът на любовта, културата и вторият най-разпространен в Европа. На френски се говори и в много африкански страни, както и в Канада. Всичко това предполага, че ако научите френски, ще можете да комуникирате с милиони хора, много от които не владеят дори английски. Френският е по-труден за учене, но пък ще ви помогне в области като туризма и модата.

Мандарин

Основният китайски език, който също се използва от огромен брой хора. С навлизането на Китай на европейския пазар, хората, владеещи мандарин стават все по-необходими за осъществяване на бизнес комуникация. Мандарин обаче е много труден език и ще имате нужда не само от много търпение, но и от учител, който да ви наставлява. Все повече хора избират да изучават мандарин, което значи, че и вие можете да се справите, стига да си го поставите за цел.

Арабски

Още един труден език, роден за милиони хора. С разпространението на арабската култура, нуждата от хора, които да осъществят връзка между арабските страни и останалия свят расте. Арабският е не само труден за усвояване и почти напълно непознат на европейците, въпреки културния обмен, но и много интересен, защото е свързан с толкова непозната култура.

Нов език може да научите в университет, в школа за езици, с индивидуални уроци или пък да ползвате някое мобилно приложение. Независимо от ресурсите обаче, основното нещо, определящо успеха ви са усилията, които ще положите. Ако никога не сте учили чужд език, или ако сте го правили като дете и сега се съмнявате в резултата, спомнете си, че винаги, когато влагаме енергия, време и усилия, те ни се отплащат. Дори да не овладеете езика достатъчно, за да го практикувате свободно, самото учене и връзката с нова култура ще ви отвори врати, които дори не сте знаели че съществуват, а това със сигурност ще обогати и подобри живота ви.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!