menu
Отслабване: От къде да започна?
Отслабване: От къде да започна?
Прочети как солите на д-р Вилхелм Шуслер помогнат да отслабнеш ефективно, трайно и категорично.

Отслабване: От къде да започна?

В социалните мрежи е пълно със стотици модни диети и програми за отслабване, които обещават бърза и лесна загуба на тегло. Но истината е, че в основата на загубата на излишни килограми стои единствено здравословната диета с контролиран прием на калории, съчетана с физическа активност. Да, истината е, че загубата на тегло може да бъде постигната единствено чрез калориен дефицит – ако приемате по-малко калории, отколкото изразходвате. 

Освен това, за да бъде успешна и дългосрочна загубата на сантиметри, трябва да настъпят необратими промени в начина на живот и здравословните навици. Но как да се случи това? Много хора се лутат безуспешно между различните съвети и стратегии за успешна диета и често именно това ги демотивира.

Жена с очертана линия върху тялото, която показва, че е отслабнала

Затова решихме да споделим с теб няколко здравословни съвета, които със сигурност ще ти помогнат да влезеш във форма и да запазиш вътрешната си мотивация.

Забрави за преработените храни!

Любимите торти, пържени картофи, банички, сладки, газирани напитки всъщност съдържат твърде много калории, но не могат да задоволят апетита. Дори в повечето случай увеличат чувството на глад скоро след консумацията им, защото сериозно вдигат кръвната захар. Замени ги с пълноценна храна, която ще поддържа тялото ти сито и пълно с енергия.

Пий вода!

Много хора подценяват приема на вода, но всъщност тя е жизненоважна за загубата на тегло. Това е така, защото човешкият организъм е съставен от 70% вода и тя участва във всички процеси в него. Съответно, ако тялото не е хидратирано, то функционира по-слабо. Приемай между 2,5 и 4 литра вода ежедневно в зависимост от теглото си.

Жена пие вода на открито

Разбери точно от колко калории се нуждаеш!

От изключителна важност е да знаеш  от колко точно калории има нужда тялото ти ежедневно, за да функционира. Само така ще разбереш кога си в калориен баланс (приемаш същия брой калории), кога си в калориен суфицит (приемаш повече калории, отколкото изразходваш) и калориен дефицит (това, от което се нуждаеш, за да отслабнеш). За целта използвай някои от калорийните калкулатори в интернет.

Наспивай се!

Качественият сън всъщност е от голямо значение за загубата на тегло. Той подпомага контрола на апетита, предоставя повече енергия за физически натоварвания и, разбира се, възстановява организма след активен ден. От друга страна системната липса на сън води до силно чувство на глад.

Жена спи непробудно

Хапвай протеин!

Храните с високо съдържание на протеин засищат тялото за по-дълго време, затова е важно да консумираш протеин при всяко едно хранене. Обикновено високопротеиновите хранителни режими помагат за по-бърза и ефективна загуба на тегло. 

Бъди активна!

Можеш да отслабнеш и без допълнителни упражнения, стига да приемаш по-малко калории, отколкото изразходваш. Но физическата активност значително забързва процеса. Освен това спортуването има многобройни ползи за здравето – укрепва сърдечно-съдовата система, намалява кръвното наляганe, подсилва имунитета, заздравява костите и ставите, скулптурира тялото и влияе положително на настроението (и това са само малка част от всички позитиви от активния начин на живот). Освен това проучванията показват, че хората, които са успели да отслабнат дългосрочно, са активни физически.

Жена прави упражнения вкъщи

Постави си реалистични цели!

Може да ти изглежда сякаш очевидно си поставила реалистични цели за отслабване, но истината е, че много хора не осъзнават какво е реалистично в този аспект. В дългосрочен план е разумно да се стремиш към загуба на 0,5 до 1 килограм седмично. Обикновено, за да бъде постигната тази цел, трябва да бъдат изгорени 500 до 1000 калории повече, отколкото тялото приема всеки ден.

Използвай помощ от приятел!

За да постигнеш по-лесно целите си и да не губиш мотивация, можеш да се довериш на солите на д-р Вилхелм Шуслер. Оригиналните Шуслерови соли на DHU (Немският хомеопатичен съюз) ефективно подпомагат процеса по загуба на излишните килограми по напълно безопасен начин още вътре в клетките на организма, като ускоряват метаболизма на тялото, подобряват обмяната на веществата и подпомагат разграждането на мазнините.

За да ускориш процеса по отслабване, от близката аптека или онлайн се снабди със следните три верни помощници – първи приятели на добрата физическа форма и красивия силует на тялото:

Дозировката е по 5 таблетки от всяка сол, за период от минимум 2-3 месеца. 

 

Виж още:

8 знака, че тялото има нужда от детокс
10 правила за наистина ефективна детоксикация на тялото
Детоксикация и отслабване преди лятото в три стъпки
Когато тялото крещи: детоксикация!

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!