menu
Как да си изберем кухня?
Как да си изберем кухня?
Понякога богатият избор ни обърква. Какво да съблюдаваме, за да не съжаляваме за избора си.

Кухнята е като център на дома. Тъй като обзавеждането в кухнята не се сменя често, е важно да се направи адекватен избор на дизайна, но също така и да се търси качество.

Последните години тенденцията кухнята да не е отделно помощение, а да е част от всекидневната. Така е по-удобно  за съвременните домакини, но пък трябва да се търсят практични решения, за да се оползотвори добре цялото пространството в стаята. Преди да вземете решение, начертайте си как и къде ще стои всичко в стаята, за да си го представите максимално добре.

Внимавайте когато избирате цвета на кухненските шкафове. Цветовете имат способността да влияят на нашето настроение. Изберете по-леки и свежи цветове, но съблюдавайте и да си пасват с останалите цветови решения в помощението. Разгледайте множество предложения, преди да решите. Погледнете в Pinterest, Instagram, Facebook.

Ако изберете по-неутрална гама, ще можете да поставите акценти където и каквито решите. По-нестандартните цветове може да са модерни, но в последствие да се окаже, че не ви харесва как стоят. На мода сега са и тъмните гами, особено сивото. Не всеки обаче харесва неговата мрачна елегантност.

Обърнете внимание и на детайлите. Как ще се затварят вратичките, какви ще са пантите, повдигащите механизми, чекмеджетата, всички аксесори по кухнята. Те са важни за удобстовото и комфорта.

Масата и столововете също са част от кухнята. Помислете дали ще контрастират или ще са в същата цветова гама.

Кухнята ви може да по поръчка или модулна. При първия вариант имате повече свобода в избора си, можете да изготвите проект, който да пасва до съвършенство на стаята, а вторият е по-бюджетен.

Това, което ще изберете за гръб на кухнята - плочки, пдч плоскост, фолио, трябва да бъде съобразено с подовата настилка в стаята.

Електорудите е добре да бъдат енергоспестяващи. Парите, вложени така, ще се върнат, а уредите са и една добра инвестиция. Освен това този избор е по-щадящ за природата.

Заслужава си човек да вложи пари за по-качествена и по-красива кухня. Изпаренията и водата, на които всекидневно всичко в нея ще бъде изложено, са не малко предизивкателство. За да се запази в добър вид и да бъде функционална, кухнята трябва да бъде добре избрана, с възможно най-добър баланс между качество и цена.

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!