menu
Грижата за перфектен външен вид - какво включва тя?
Грижата за перфектен външен вид - какво включва тя?
Каква е основната грижа за естествен и свеж външен вид? С малко усилия добрата визия е постижима за всеки.

Нужни ли са много средства за подържането на добър външен вид? Най-модерни дрехи и редовни посещения при козметик, фризьор и маникюрист?

Оказва се, че основната и най-важна грижа за добрата визия е в нашите ръце и напълно постижима в домашни условия.

Грижете се всекидневно за кожата на лицето

Основната рутинна грижа за кожата включва почистване на лицето ви, използване на тоник и овлажняване на лицето ви два пъти дневно. Въпреки това, може да се наложи да коригирате рутинната си грижа за кожата според вашия тип кожа, като например да миете лицето си 3 пъти дневно, ако имате мазна кожа или да използвате само тоник веднъж на ден, ако имате суха или чувствителна кожа.

Ако сте склонни към акне, изберете продукти за грижа за кожата, които включват съставки против акне, като бензоил пероксид и ретинол.

Някои хора също включват ексфолиране в своите процедури за грижа за кожата, но се опитайте да не ексфолирате повече от два пъти седмично, тъй като твърде много може да раздразни кожата ви.

Мийте косата си с шампоан на всеки 2 дни

Не е необходимо да миете косата си с шампоан всеки ден, но миенето на косата с шампоан веднъж през ден или всеки трети ден е важно, за да контролирате омазняването и да поддържате косата си в най-добрия вид. Използвайте шампоан и балсам, които подхождат на вашия тип коса.

Можете също да използвате сух шампоан в дните, когато не миете косата си, за да я освежите.

Подрязвайте ноктите си веднъж седмично, за да изглеждат добре

Използвайте ножица за нокти и пила за нокти, за да подрежете ноктите си и да ги оформите с пила за нокти, за да изгладите ръбовете. Ако не посещавате маникюрист, можете също така да нанесете прозрачен лак, за да направите ноктите си да изглеждат блестящи или да нанесете цветен лак за разнообразие.

Обличайте се удобно и с вкус

Изберете дрехи, които не само ви стоят добре, но и ви карат да се чувствате добре. Избягвайте да носите твърде тесни или твърде свободни дрехи. Например, ако установите, че тялото ви изглежда най-добре, когато носите дънки с висока талия и изрязани топове, носете повече тоалети, които включват тези елементи.

Помислете да се отървете от всички тоалети в гардероба ви, които не ви пасват, които са повредени или които не харесвате.

Обувките са важни

Изберете обувки, които са удобни и стилни. Не се насилвайте да носите високи токчета или други видове обувки, които ви карат да се чувствате неудобно. Изберете това, с което се чувствате най-комфортно и което допълва облеклото ви. Помислете за комбинациите, които ви допадат и отговарят на стила ви, например бели маратонки със сини дънки и тениска за ежедневна, небрежна визия.

Физическа активност 

Упражнявайте се по 30 минути всеки ден, за да подобрите здравето и самочувствието си. Редовните кардио упражнения са полезни за вашето здраве като цяло, но също така могат да ви помогнат да се почувствате по-уверени в себе си. Тъй като много хора намират увереността за привлекателна, това може да ви помогне да изглеждате по най-добрия начин. Изберете форма на упражнение, която ви харесва, и се опитайте да се вместите в 30 минути в 5 дни от седмицата.

Ти си това, което ядеш

Яжте здравословни храни, за да подхраните тялото си здраво и красиво.. Съсредоточете се върху яденето на голямо разнообразие от плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и постни протеини. Яжте здравословни мазнини в умерени количества и избягвайте нездравословните храни, доколкото е възможно, като бързо хранене, бисквити, чипс и бонбони.

Правенето на малки промени е чудесен начин да подобрите диетата си. Вместо да ядете парче пържено пиле, яжте пиле на скара. Или вместо да ядете картофен чипс, яжте резени пресни ябълки.

Сънят е от решаващо значение

Спете от 8 до 10 часа всяка вечер. Да сте добре отпочинали ще ви помогне да подобрите външния си вид, така че направете това приоритет. Лягайте си и се събуждайте по едно и също време всеки ден, за да сте сигурни, че спите достатъчно.

За да имате добър сън, поддържайте стаята си хладна, тъмна, чиста и тиха. Избягвайте кофеина следобед и вечер. Изградете си рутина за лягане за себе си, като например вземане на вана, обличане на пижама и четене на глава от книга всяка вечер, преди да заспите.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!