menu
10 съвета за първи скок с бънджи
10 съвета за първи скок с бънджи
Откакто е направен първият комерсиален скок, бънджи скоковете вдъхновяват поколения търсачи на силни усещания.

Въпреки че скоковете с бънджи попадат в категорията на екстремните приключенски спортове, ако имате желание за това, можете да го направите. И така, след като вече сте преодолели страха си от падане от високо, ето няколко съвета за начинаещи, за да може първото ви скачане определено да не е последното.

1. Доверете се на инструктора си

Слушайте инструктора си. Преди всеки да се подготви за скок, той ще ви проведе въвеждащ инструктаж, в който подробно ще обясни всичко, което трябва да направите и да имате предвид преди и след скока.

Докато инструкторът демонстрира как да се държите за екипировката си и да поддържате теглото на тялото си балансирано, той ще ви даде и инструкции, които ще ви помогнат да постигнете оптимално добър скок. 

2. Изберете внимателно локацията

Тъй като скачате за първи път с бънджи, изборът на открито пространство ще бъде във ваша полза. Обикновено, скоковете се извършват над водни басейни, които са подходящи както за опитни скачачи с бънджи, така и за любители на адреналина, които за първи път искат да изпитат удоволствието от скока. 

3. Направете предварителна резервация

Говорейки за избора на локация, запазете си час няколко седмици предварително. Повечето професионални компании, които предлагат скачане с бънджи са изцяло ангажирани по време на пиковия сезон и това само ще ви даде още една причина да се откажете. Не позволявайте това да се случи и си запишете час предварително.

4. Носете удобни дрехи и обувки

Не забравяйте, че ще сте осигурени с предпазни колани около кръста и глезените и ще скачате от голяма височина. Носете дрехи, които покриват тялото ви, както и удобни и стабилни обувки, на които ще можете да разчитате преди скока.

5. Избягвайте да носите ценни вещи със себе си

Преди или по време на подготовката за следващия скок, съхранявайте личните си вещи, като телефон, портфейл, ключове, бижута и т.н. на сигурно място или при човек, на когото имате доверие.

Има голяма вероятност някоя ценна вещ да се изплъзне и да падне по време на скока, а не искаме това да е нещото, с което ще запомним този красив момент.

6. Не преяждайте

Освен ако не искате да слезете с повръщане и да искате просто да се приберете вкъщи, ви предлагаме да не преяждате. Също така, не скачайте на празен стомах, тъй като това може да предизвика киселинен рефлукс. По-добре е да се презастраховате и да хапнете нещо леко и здравословно 1-2 часа преди планирания скок.

7. Пазете здравето си

Ако имате или сте имали здравословни проблеми като сърдечни проблеми, проблеми с гърба, проблеми със стомаха или някакви хронични болки, не искам да ви съобщавам лоши новини, но не сте подходящи за бънджи скокове. Уверете се, че здравето ви е в ред, преди да предприемете скока.

8. Гледайте напред, а не надолу

Една от най-аматьорските грешки, които правят скачащите за първи път, е да гледат надолу, вместо да гледат напред. Гледането директно надолу, докато се подготвяте за скок, може да ви накара да се почувствате замаяни и да се разколебаете дали да скочите. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да гледате напред и да следвате инструкциите на инструктора.

9. Вземете си приятел за компания

Всяко преживяване е по-хубаво с приятели, така че защо да не вземете някого със себе си на тази възможност, която се случва веднъж в живота? Приятелите могат да бъдат много важни за осигуряване на необходимата ви морална подкрепа и да се погрижат за вас след това, когато със сигурност ще ви се прииска да скочите отново. 

10. Загърбете страха

Едно от най-трудните неща, които трябва да преодолеете е страхът. Съмнението, малката надвиснала сянка, която пита: "Ами ако се скъса?" "Ами ако падна?". Един от многото начини, по които можете да си вдъхнете увереност, е като погледнете колко бързо минава времето и колко кратък е животът, за да мислите толкова много и просто да се отпуснете. 

Успокойте нервите си, вдъхнете си кураж, че всичко е в добри ръце, и 1, 2, 3 скочете!

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!