menu
Злато на Световните игри в САЩ – Боряна Калейн
Злато на Световните игри в САЩ – Боряна Калейн
На топка тя допусна грешки, които я лишиха от медал

Българката Боряна Калейн спечели златен медал на финала на обръч и се подрежда пета на топка в турнира по художествена гимнастика на Световните игри в Бирмингам.

Момичето игра доста силно в квалификациите и спечели първи по сила оценки на двата уреда и 35.400 точки на обръч е дори най-високата в целия турнир изобщо, споделят от Gong.bg.

На финала на обръч Калейн се показа отлично и с 34.400 точки и взе шампионската титла. След нея на второ място се класира София Рафаели от Италия с 34.350, а бронзовата титла отиде при Фани Пигнички от Унгария с 33.640 точки. На топка пък Боряна направи гаф, с който я лишиха от медал и тя зае пето място с оценка 31.150 точки.

Златото бе грабнато от европейската шампионка в многобоя от Евро 2022 в Тел Авив Дария Атаманов от Израел с 34.900 точки, последвана е от София Рафаели с 33.550 и на трето място е Фани Пигнички с 32.550 точки. Другата българка Ев Брезалиева е извън финалите на двата уреда след допуснати гафове – на обръч получи 29.200, което я изпрати на 14-та позиция, а на топка е с 29.250 точки, което я прави 13-та.

Световните игри са за дисциплини, които нямат място в Олимпийския график и затова няма многобой, а само квалификации и финали на отделните уреди.Съдия за нашата страна на турнира е Филипа Филипова. Финалите на другите дисциплини - бухалки и лента ще се проведат по-късно днес.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!