menu
Реалистичните новогодишни обещания
Реалистичните новогодишни обещания
За поредна година си обещавате да отслабнете, но все не се получава?

Реалистичните новогодишни обещания

Краят на годината е обичайно време за поставяне на цели за следващата година. Ако сте като повечето хора, то несъмнено целите ви са амбициозни и изискват усилия. С течение на годината те лека-полека ще започнат да се смаляват, някои ще отпаднат, а други ще бъдат „презаписани“ за следващата година. Ето няколко съвета как да си обещаваме неща, които ще спазим.

Наистина ли искам това?

Понякога си обещаваме напълно нереалистични неща. Няма да станете фитнес модел, ако за последно сте стъпвали във фитнеса през 2015 г. Просто си признайте, че това не е за вас и продължете към нещата, които обичате.

Големите цели са страшни

Искате да научите чужд език от нулата? Няма проблем, но не се опитвайте да го направите изведнъж, за месец или два. Просто разделете целта на малки хапки и си дайте време за всяка от тях.

Планирайте

Добре. Наясно сте, че точно това са вашите цели. Но ще ви трябва и план. Задайте си въпроси, които ще ви помогнат да разпределите работата по месеци, седмици или сезони. Използвайте тефтер, за да си записвате, не телефона си, и се връщайте често към записките, за да видите как се справяте.

Бъдете дисциплинирани

Дисциплината е разликата между това, което искаме сега и това, което искаме после. Ако сте си обещали нещо, което знаете, че няма как да стане веднага, постарайте се да продължите да полагате усилия ежедневно и някой ден ще се получи.

Споделяйте

Споделете някои от плановете си с близки или приятели, особено ако са в тяхната сфера. Те могат да ви дадат съвет, да ви подкрепят или помогнат, а самата мисъл, че вече сте „издали“ на някого какво смятате да правите ще ви мотивира да сте по-активни.

Празнувайте победите

Постигнал сте напредък по някоя от целите си? Това е чудесно! Макар да сте далеч от желания краен резултат, позволете си да го отпразнувате. Почерпете се, купете си нещо хубаво, излезте с приятели и им разкажете колко добре вървят новогодишните ви обещания. Гордейте се със себе си!

Приемете пораженията

Ако не ви се получава от първия път или от втория, не се притеснявайте. Потърсете причини, запитайте се дали не се справяте, поради грешен подход или просто това не е за вас. Във всички случаи, приемете го. Провалите са част от живота и съществуват, за да ни учат. Научете си урока и опитайте пак. Или не.

„Трудно е“ значи „развивам се“

Повечето неща в живота искат усилия и време. Не се отказвайте само защото нещо ви се струва трудно. Това значи, че вече сте извън зоната си на комфорт и се развивате, растете и се доближавате до целта си.

Рядко осъществяването на дадена цел се случва така, както си го представяме. Ако сте от хората, които знаят накъде вървят в живота, поне в обши линии, сте наясно, че понякога е важно само да следваме посоката, а останалото ще се нареди. Новогодишните обещания са нещо прекрасно, но те са просто показател в живота ни. Наблегнете на живеенето.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!