menu
Приложение на зехтина в маски за разкрасяване
Приложение на зехтина в маски за разкрасяване
Приложение на зехтина в маски за разкрасяване

Освен в кулинарията зехтина се използва успешно и в приготвянето на маски в домашни условия. Трябва обаче да се каже че маслиновото масло има различно качество. С най-добро е екстра върджин. Той е и най-подходящ за приготвяне на козметични маски. Ценната му съставка е сквален. Той има сходен състав на естествения себум на кожата. 

Маска със зехтин и яйца за косата

Подходяща за коса със сухи и цъфтящи крайща. Тя е и универсална, защото може да се прилага при всички типове коса. Разликата идва в дозировката. Приготвя се по следния начин. Смесвате два жълтъка с две супени лъжици зехтин. Нанасяте я върху влажна и чиста коса, като оставяте да действа 20 минути. След това измийте косата.

Ако искате косата ви да заблести разбийте един жълтък с 2 супени лъжици зехтин и една супена лъжица лимонов сок. Нанесете на косата, като я отмийте след 15 минути. След това измийте с шампоан и балсам.

Подхранваща маска за лице

Разбивате един жълтък с 1 супена лъжица зехтин. Добавете и една чаена лъжичка лимонов сок. Ролята му е да изсветли кожата. След като почистите лицето си, нанесете и отмийте след 5 минути с топла вода. После наплискайте лицето си с хладка вода. Тази маска ще подхрани и омекоти кожата, като и придаде блясък.

Зехтина като средство за поддържане здравината на ноктите

Няколко пъти в седмицата правете следната процедура -слагайте ръцете си за 10 минути в купа с топъл зехтин. Мазният филм, който остане по кажата ви втрийте с масажни движения. Не е необходимо след това да измивате ръцете си.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!