menu
Най-привлекателните дестинации за Нова година
Най-привлекателните дестинации за Нова година
Чудите ли се как се посреща Нова година по света?

Най-привлекателните дестинации за Нова година

Независимо дали ще празнувате вкъщи със семейството или пък сте организирали по-специална вечер, Нова година със сигурност е един от най-хубавите поводи за празнуване. Отбелязването на началото на Новата година има своите корени в историята, а днес можем да надникнем в чуждите култури и да разберем как се посреща новата година по света. Ето някои емблематични дестинации.

Сидни, Австралия

Фойерверките над Сидни продължават поне час, а сред най-популярните места за наблюдаването им е пристанището, както и многото ресторанти, които се намират по брега. Можете да посрещате Нова година и на борда на круизен кораб, наслаждавайки се на светлинното шоу от морето, а градът предлага разнообранзи забавления за малки големи.

Лас Вегас, САЩ

Градът на забавленията е една от най-популярните дестинации за посрещане на Нова година по целия свят и привлича хиляди хора. Освен познатите култови казина, предлага и множество други събития в клубовете, хотелите и дори на улицата.

Венеция, Италия

Архитектурата и културата на Венеция привличат туристи по всяко време на годината, а в навечерието на Нова година духът на Италия се усеща още повече. Градът ще ви заплени с невероятни представления, характерната храна, а в полунощ и оригинално светлинно шоу, допълнено от множество изпълнители и артисти.

Дубай, ОАЕ

Без съмнение една желана дестинация. В навечерието на Нова година Дубай ще ви впечатли с невероятното си водно-светлинно шоу, което може да гледате от някои от луксозните ресторанти, докато се наслаждавате на храна и напитки присъщи за истински пир.

Гоа, Индия

Това е една от емблематичните парти дестинации в Индия. На нова година хиляди хора участват в плажните партита и различни събития, които се провеждат там. Ако предпочитате да се уедините някъде, имате много възможности да го направите без това да отнеме от емоцията.

Париж, Франция

Чудесна дестинация за романтична почивка, а ако посрещате там Нова година, ще се наслаждавате на фойерверките над самата Айфелова кула. Можете да сте на Шанз-Елизе заедно с хиляди парижани и туристи или да наблюдавате различни артисти и изпълнители, докато се радвате на типичния парижки бохемски дух.

Рио Де Жанейро, Бразилия

Още едно култово място, свързвано с карнавали и празнично настроение. Хиляди хора посрещат Новата година на плажа. Според местната култура, след полунощ трябва да влезете в морето, да прескочите 7 вълни и да си намислите 7 желания.

Бангкок, Тайланд

Екзотична дестинация, която ще ви впечатли по всяко време. На Нова година ще гледате фойерверките от емблематичния централен площад, а след полунощ можете да се насладите на невероятни изпълнения и да обиколите клубовете, където ви очакват изненади.

Хавай, САЩ

Вълнуващо място, където можете да се насладите както на фойерверките и удобствата на модерния свят, така и на уединението и екзотиката на плажовете и природата. Може да празнувате и на круизен кораб, отпивайки коктейли, или да се присъедините към празненствата на местните.

Нова година по света несъмнено е интересно преживяване, но ако за тази година не сте планирали нищо особено, не забравяйте най-важното – началото на новата година е и начало на новите предизвикателства, а те най-добре се посрещат с близките и приятелите, където и да се намираме.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!