изгледи
Ако сангрията се прави, за да се консумира през лятото, то греяното вино е напитката на зимата. Тази традиционна празнична напитка е сгряващата и започва да се пийва, щом времето започне да застудява. Казино игри Слотино, ви споделя рецептата за най- доброто греяно вино, този сезон.
Нашата класическа рецепта използва червено вино и традиционни загряващи подправки. Създава се перфектната празнична напитка, с която да впечатлите гостите си.
Какво е греяно вино?
Греяното вино се създава чрез кипене на червено вино с различни затоплящи подправки, портокалови резенчета, ракия и мед за около 10 минути, докато се загрее и смеси. Тази дългогодишна напитка първоначално датира от древните римски времена, където те загрявали виното си с подправки, за да де стоплят през зимата.
Загрятото и подправено вино се е развило през времето, за да включва различни смеси от аромати, включително джинджифил, черен пипер, кардамон и дори билки.
Най-доброто вино за греяно вино
Лично ние обичаме да използваме сухи сортове червено вино като мерло, малбек или каберне совиньон. Те ще предпазят вашето греяно вино от прекалена сладост и ще балансират добре с всички добавени подправки. Няма нужда виното да е скъпо, изберете, това, което обичате да пиете.
Съхранение
Тази напитка е най-подходяща за деня, но ако имате останало греяно вино, оставете го да изстине напълно, преди да го приберете за един ден в херметически затворен съд в хладилника. Загрейте отново на котлона, когато сте готови да се насладите.
Коментари
:брой коментар