menu
12 идеи за евтини, но интересни хобита
12 идеи за евтини, но интересни хобита
Разнообразете дните си без да разваляте бюджета.

Минават ли дните ви скучно и монотонно? Няма с какво да се разведрите и разнообразите и само стоите през телевизора или на дивана с телефона? Ако е така, може би имате нужда от хоби.

Хобитата са перфектната противоотрова на скуката и също такаможе и да са полезни за вашето развитие и благополучие. Изследванията показват, че участието в развлекателни дейност е свързано с по-малко стрес, по-добро настроение и дори подобрено здраве.

Противно на общоприетото схващане, не е нужно да харчите пари, за да се захванете с хоби. Има много идеи за евтини хобита, които наистина се харесват на повечето хора.

Ето нашите идеи, от които може да изберете своето ново евтино, но забавно хоби, което ще изпъстри дните ви.

1. Блог

Знаете ли, че много хора водят блог само за забавление? Можете да започнете блог, в който да изразявате мислите си по каквато тема пожелаете. Искате ли да си направите шега за корпоративния свят, с управляващото правителство или с някоя звезда? Давайте право напред! Няма цензура във ващия блог. Най-хубавото на хоби блоговете е, че няма натиск да следвате определен формат или график или срокове. Няма стрес и напрежение, а само забавление. Можете да упражнявате това хоби от комфорта на дома си, но може да се развихрите и да качвате само авторски снимки, които сте направили от различни места, специално за вашия блог. Това хоби не струва други пари, освен таксата ви за интернет.

2. Четене

Имахте тежка седмица? Вземете книга, свийте се в леглото и вижте света през очите на някой друг. Проучванията показват, че само шест минути четене могат да намалят нивата на стрес с 60 процента. Сериозно, четенето е една от най-добрите идеи за хоби за облекчаване на чувствата на тревожност и умора. Не струва много. Можете да получите стари книги практически на безценица, а може и да се запишете в местната библиотека.

3. Изучаване на нов език

Малко хобита са по-полезни в днешния глобален свят от изучаването на нов език. Разработчиците на приложения са направили изучаването на друг език забавно и ангажиращо (пример DuoLingo). Има толквоа много предложения за различни упражнения, че няма как да не откриете най-подходящите за вас.

4. Водене на дневник

Воденето на дневник всъщност е доста терапевтично и популярно хоби, което на практика не струва почти никакви пари.  Интернет предлага дори курсове и уроци както точно да водите дневника си, така че той да им дори художествена стойност.

5. Идентициране на природата

Едно готино хоби, което завладява любителите на природата навсякъде, е идентифицирането на растения и животни. Съществуват и приложения, които ще ви помогнат в тази задача. Идентифицирането е вълнуващо, а и със сигурност ще обогатите сериозно знанията си.

6. Свирене на инструмент

Свиренето на инструмент е един от най-добрите примери за страхотно хоби, защото е релаксиращо и може да донесе радост на вас и другите. Ако нямате пари за уроци, заделете само за интрумент, а в интернет ще откриете различни безплатни курсове и уроци. Разбира се няма да станете професионалист, за това ще е нужно по-сериозно вложение. Като за хоби обаче, това е напълно достатчъно.

7. Бягане

Бягането е отлична идея за хоби и всичко, което изисква е чифт здрави маратонки. Независимо дали използвате бягаща пътека или бягате в парка, включете аудиокнига или подкаст, за да занимавате ума си. След като влрзете във форма може да се записвате и в състезания.

8. Танци

За да се научите да танцувате – самостоятелно или с партньор – вече не е необходимо да ходите в танцово студио. В днешно време танцовите студиа провеждат уроците си онлайн и предлагат курсове по танци в най-различни стилове. В мрежата има и безплатни уроци. Дневната може да бъде вашия дансинг.

9. Йога

Йога е една от няколкото идеи за домашно хоби, защото можете да я правите в спалнята, домашния офис или хола. Искате ли малко чист въздух? Излезте на балкона или в задния двор, отидете  в парка. Има множество you tube канали, от които може да се учите.

10. Готвене

В началото готвенето може да изглежда малко трудно, но с безбройни кулинарни блогъри, които се опитват да заемат своето място в интернет, вие със сигурност ще намерите някой, който да ви допада. Така ще подобрите уменията си в кухнята и всички около вас ще са доволни.

11. Ръчен труд

Пплетене, бродерия, кръстосан бод, капитониране, шиене, плетене на една кука - това вече не са просто хобита за вашите баби. Това вече е истинска мода и хиляди хора майсторят у дома различни неща, които после дори продават. Изберете нещо, което ви харесва и започнете да се трудите със собствените си ръце. Това е наистина удовлетворящо, но и много релаксиращо хоби.

12. Спестяване

Направете по-оптимален бюджет, следете промоциите, събирайте купони и ваучери, търсете добри сделки, обикаляйте магазините за втора употреба в търсене на някоя истинска находка, открийте нови начини да спестите. Така ще е чувствате доволни от това колко сте практични, ще имате спестени пари и ще сте запълнили времето си с нещо, от което е имало полза.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!