menu
Кой ли е най-добрият град за живеене в света за 2022 година
Кой ли е най-добрият град за живеене в света за 2022 година
Годишният индекс на проучвателното звено на списание "Икономист" показва най-добрите градове за живеене

Градът, който е класиран на първо място в списъка на най-добрите градове за обитаване в света  е – Виена. Според тазгодишното изследване на списание „Икономист“ – градът вече е ясен, споделиха от ДПА. 

През други две години – 2018 и 2019 година, градът заемата тази позиция в класацията, но през миналата беше направена преценка, че стандартът на живот в европейските градове е понижен значително заради всички тези локдауни и другите ограничения, свързани с Ковид- 19. Поради тази причина тогава начело в класацията беше Оукланд, Нова Зеландия.

От започването на тази година много от санитарните ограничения по цял свят са махнати и доста от големите градове в Нова Зеландия, Австралия и Китай пак паднаха надолу в ранкинга. Според сведенията на „Икономист” сега преобладават „добре ваксинираните градове” в Европа и Канада. Виена е последвана от Копенхаген, Цюрих, Калгари, Ванкувър и Женева. Първата десятка се запълва от Франкфурт, Торонто, Амсердам, Осака и Мелбърн.

Едни от най-важните фактори за оформянето на оценката е стабилността, което обяснява защо Москва и Санкт Петербург заемат чак 15-то и 13-то място. Тази година Киев не е оценяван поради нашествията на Русия в Украйна.

В самото дъно на класацията са Дамаск, следван от Лагос, Триполи, Алжир и Карачи.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!