menu
Какви играчки да изберем според възрастта на детето?
Какви играчки да изберем според възрастта на детето?
От особена важност е децата да играят, тъй като това оказва решаваща роля за цялостното им развитие. Играчките дават възможност на децата да изследват и опознават света около тях по безопасен и забавен начин. Чрез играта децата развиват редица умения, като например координация между ръцете и очите, решаване на проблеми, както и творчески и социални умения.

За какво да внимаваме при избора на детски играчки?

Важно е да внимаваме за няколко фактора, за да сме сигурни, че играчката е безопасна, както и подходяща за възрастта и етапа на развитие на детето. Първо, трябва да вземем предвид възрастовия диапазон, препоръчан от производителя, тъй като някои детски играчки могат да имат малки елементи, които биха могли да представляват опасност. Второ, трябва знаем потребностите на детето, спрямо развитието му, включително физическото, познавателното и социално-емоционалното му развитие, и да направим избор, който ще помогне за растежа и обучението му. И накрая, трябва да познаваме добре интересите и предпочитанията на хлапето, за да сме сигурни, че то ще бъде ангажирано и мотивирано. В сайта на онлайн магазин на Кидсфешън има голямо разнообразие от детски играчки на страхотни цени, с безплатна доставка над определена сума.

Какви детски играчки са необходими за различните възрасти?

  • 0-24 месеца

В тази възраст е важно да имаме предвид, че малките са в етап, в който изследват света чрез сетивата си. Меките, плюшени мечета, дрънкалките и дървените бебешки гризалки са чудесен избор за новородено. Музикалните и говорещи книжките с ярки цветове също са добър избор, тъй като насърчават ранните умения за четене и писане и подпомагат когнитивното развитие. Когато бебетата растат и започнат да прохождат, подходящи стават заниманията, които насърчават движението, като тунели за пълзене и проходилките за бутане. 

  • 2-9 години

В тази възраст е важно да вземем предвид техните интереси и нужди за развитие. Децата развиват въображението си, както и фината и грубата си моторика. Люлеещите се и танцуващи животни за яздене са изключително интересни и забавни за малките. Простите пъзели с герои, влакчета, колички, камиони, трактори, мотори и багери са много подходящи за момчетата. Детската прахосмукачка и кухня са чудесен избора за момичетата. Конструкторите и строителните елементи като лего за сглобяване също са идеални, тъй като помагат за развитието на уменията за решаване на проблеми и пространствено мислене. Артистичните материали като пастели и маркери също са чудесен избор, тъй като помагат за насърчаване на творчеството и себеизразяването. За децата на възраст от 6-9 години занимателните и образователни настолни игри са перфектни, тъй като това им помага да изразят своите социални взаимодействия и умения за креативно мислене.

  • 10+

В тази възраст е важно да имаме предвид тяхната нарастваща независимост. Те развиват по-сложни мисловни умения и може да се интересуват от по-сложни и интерактивни играчки. Научните и строителни комплекти са чудесен избор за децата, които се интересуват от наука, електроника и математика. Творческите занимания, като рисуване, използване на музикални инструменти и инструменти за писане, също са чудесен избор, тъй като насърчават себеизразяването и творчеството.

 

 

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!