menu
Как да си прекараме спокойна почивка?
Как да си прекараме спокойна почивка?
Всеки чака отпуската с нетърпение. Понякога обаче не успяваме да си починем през нея. Къде грешим?

Има неща, за които е добре да помислите предварително. Безсънните нощи, прекаляването с алкохол или прекалено тежките преходи в планината няма да ви помогнат да се отпуснете. А това е нещо, от което всеки има нужда от време на време.

Първото, което трябва да решите по отношение на вашата почивака е къде да отидете - на планина или на море. Ако търсите спокойствие, по-добре изберете планината. Там може да се насладите на тишината, на чистия въздух, на природата. Може да се отпуснете и да се радвате на обиквени неща като росата, дърветата, да ходите боси и т. н. От друга страна относителната отделеност от цивилизацията прави някои неща по-трудни, затова трябва да бъдете добре подготвени, ако решите да прекарате отпуската си в планината.

На море също може да се релаксира, но за целта не бива да изберате популярна дестинация. По-добре се насочете към по-диви плажове с по-малко посетители. В противен случай шума и навалиците може да ви напрегнат допълнително, вместо да си починете.

10 дена - планирането и организирането на една ваканция също е стресиращо и уморително. Ако отделите само седмица за почивка е твръде вероятно да не може да я усетите. Най-добре се освободете за 10 дена, ако искате наистина да си починете.

Плануване - ако желаете само да почивате без да имате никакъв ангажимент за вашата отпуска, вземете екскурзия от агенция. Те ще направят всичко вместо вас. Нужно е само да изберете добра такава, както и желаната дестинация. После само следвате прогарамата. Това важи още повече, ако искате да прекарате отпуската си в чужбина.

Пътуване с деца - не е задължително да бъде кошмар. Тайната на спокойното пътуване е да планиране всичко - какво ще хапват децата по време на пътя, с какво ще играят, къде ще има спирки за по-големи и по-малки почивки. Най-вече приемете, че главно ще се съобразявате с тях. Така ще бъдете по-малко разочаровани.

Работа по време на отпуска - звучи абсурдно, но ако сте от хората, които не могат съвсем да се откъснат, по-добре вземете лаптопа си. По-добре да следите какво се случва и да работите по час на ден, отколкото да прекарвате целия ден в тревога по работни въпроси. Все пак не позволявайте да се възползват от вас, ако не желаете да работите в почивните си дни. Почивката е ваше право.

Отново плануване - плануване на това какво може да се обърка и какво трябва да се направи в такъв случай. Подготовката и подсигуряването ни карат да се чувстваме по-спокойни, а и ни спестяват стрес, ако наистина се случи нещо лошо. Вземете си документи, медикаменти, резервни пари, дори резервни вещи. Какво имам предвид? Ако например носите очила, без които не можете, винаги е добра идея да имате резервен чифт от тях. Особено ако сте извън града, в който живеете.

Компания - сами или с компнания? Ако решите да споделите ваканцията  си, изберете доверен човек, а не някой, който ще опознаете по-добре по време на пътуването. Този съвет може да ви спести много неприятности.

Реалистични очаквания - не очаквайте невероятно емоции, незабравими преживявания и т. н. , защото ако не се случи така ще бъдете много разочаровани. Просто се отпуснете и живейте за мига поне няколко дена.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!