menu
Игри на открито - идеи за през лятото
Игри на открито - идеи за през лятото
Използвайте хубавото време и се позабавлявайте навън.

Лятото е време за игри и почивка, особено за децата. Добре е да се постараем да прекарваме колкото се може повече време навън. Нека това време обаче бъде интересно и забавно. Най-лесно това може да стане с игри. Ето няколко идеи, с които може да си прекрате страхотно:

  1. Сляпа баба - ако искате да се посмеете, покажете тази игра на децата и играйте с тях.
  2. Народна топка - помните ли тази игра от детството? Ако искате да е наистина щуро, заменете топката с балон, пълен с вода.
  3. Кула - постройте си гигантска кула с каквито предмети решите. Този, след чието поставяне на предмет на кулата тя се срути, губи играта.
  4. Състезание с чували - имате старт и финал, участниците са с двата крака в чувал и подскачайки напредват по трасето.
  5. Дърпане на въже - позната игра, за която не са нужни много приготовления. Една разделителна линия, здраво въже и надъхани състезатели в два отбора.
  6. Търсене на съкровища - определен брой интересни предмети се скриват из терена, определен за игра. Участниците се разделят на няколкото отбора по двама души. Единият човек от отбора скрива предмета, а другият го търси като съотборникът му подсказва с "топло-студено". Засича се време. Победител е този отбор, който най-бързо успее да намери предметите.
  7. Хвърляне на пръстен - с малки рингчета всеки участник се опитва да "улови" дадена мишена, например бутилка. Най-точният печели.
  8. Дартс - направете играта по-интересна. Изберете нетрадиционна мишена, дори и нетрадиционно оръжие, като например воден пистолет. Или пък може мишената да е нарисувана на земята, а оръжието да са малки камъчета.
  9. Водна волейбол - ако отидете на плаж или на басейн, не пропускайте. Много по-забавно е отколкото звучи. 
  10. Хотел за буболечки - ако сте планирали разходка в близката гора, направете там хотел за буболечки. На практика това е къщичка от клечки и съчки, но проявете въображение, сложете украса и указателна табела.

Не забравяйте класическите игри - футбол, волейбол, федербал, скачане на въже, стражари и апаши, ластик, дама, каране на колело, фризби. Малките деца може да гонят и пукат сапунени мехурчета, да играят на криеница и гоненица. В почивките може да рисуват с тебешири, за да не скучаят. Нправете си пикник, играйте по детските площадки. А защо не и сами да си измислите игри?

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!