menu
Да накисваме ли ядките, преди да ги ядем?
Да накисваме ли ядките, преди да ги ядем?
Да накисваме ли ядките, преди да ги ядем?


Ядете ли ядки?  Трябва ли да накисваме ядките преди да ги консумираме и как са по- полезни?  Могат ли да ни навредят повече, от колкото да ни помогнат? Екипът на Палмс бет се поразрови, за да открие отговора на въпроса, който все повече хора си задават.

Как да ги ядем?

Храните, които могат да се консумират сурови, са плодовете и някои зеленчуци. Всички останали храни трябва да бъдат накиснати или варени.

Суровите ядки съдържат огромни количества фитинова киселина. За да обясним просто фитиновата киселина, това е външният слой на ядките, който предпазва ядките от външни фактори. Когато го консумираме, той предизвиква дразнене в стомаха и предотвратява усвояването на хранителните вещества. Вашето тяло може да абсорбира по-добре хранителните вещества, ако накисвате ядките и семената.

Богатите на хранителни вещества ядки и семена, включват хранителни инхибитори, които пазят и гарантират оцеляването на тези хранителни вещества. Чрез накисване на ядките и семената, можете да намалите или да се отървете от вредните  инхибитори, които се абсорбират във водата.

Ползи от предварителното накисване, преди консумация

Хранителните вещества на ядките и семената се усвояват по-лесно, тъй като отсъстват инхибиторите и вредните химикали. Освен това те подпомагат растежа на добрите бактерии в дебелото черво и са по-лесни за усвояване от тялото.

Вкусът може да е малко по- различен, но пък ще сме сигурни, че организмът ни ще усвои всички полезни вещества. А и няма да ни боли стомахът.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!