menu
Започва Световното първенство по лека атлетика
Започва Световното първенство по лека атлетика
Започва е 18-то подред Световно първенство по лека атлетика.

От днес 15 юли до 24 юли в Юджийн, САЩ, щата Орегон ще се проведе Световното първенство по лека атлетика. Това е 18-то поред Световно първенство по лека атлетика. Участие ще вземат 1972-ма атлети от 192 държави. България ще бъде представена от един единствен спортист. Това е Милица Мирчева, която ще се състезава в маратона. Руснаците и беларусите нямат да участват в състезанията, като санкция заради войната в Украйна. 

Ивет Лалова ще присъства на първенството, но този път не като състезател. Тя ще се бори за място в Комисията на атлетите към Световната федерация.

Спортистите ще се състезават в 49 дисциплини и една отборна. Очаква се състезанията да бъдат на много високо ниво, ще присъстват много звезди на спорта.

Нито един от българските телевизионни канали няма да предава състезанията. Часовата разлика между България и Орегон е 10 часа, което ще е проблем за зрителите, които искат да наблюдават състезанията на живо в интернет. Някои от стартовете ще започват в 16,15 българско време, но най-интересните надпревари ще са в диапазона 3-5 часа сутринта.

Ще паднат ли рекорди, ще има ли оспорвани състезания и спортни драми? Предстои да се насладим на спорт от световна величина.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!