menu
Топ 5 на най-важните теми, които да обсъдите преди брака
Топ 5 на най-важните теми, които да обсъдите преди брака
Само любовта не е достатъчна. Поговорете сериозно по най-важните теми. Вижте кои са те.

Често чуваме от по-мъдрите, от по-възрастните, от изпатилите, че любовта не е достатъчна. За да бъде пътят на двойката лек и приятен, за да останат заедно, нужно е да гледат в една посока. Ето защо най-важните възгледи и цели непременно трябва да бъдат обсъдени предварително. Не всичко е емоция, преди бракът уточнете какво искате и какво очаквате, за да може да има колкото се може по-малко неприятни изненади в бъдеще.

Подредили сме темите според тяхната предполагаема значимост, като най-важната е на първо място. Със сигурност може да се прибавят още въпроси към списъка, като например какъв очаквате да бъде сексуалния ви живот, какви са политическите ви възгледи, как очаквате да прекарвате свободното си време като семейна двойка - у дома или повече навън идруги. Помислете кое е важно за вас и го добавете в своя списък.

5. Здравна история на рода

Какви болести е възможно да има в гените ни? Това трябва да се знае от бъдещия ни съпруг или съпруга. Много болести имат наследствен характер - диабет, шизофрения, други психични заболявания, някои видове рак и още много други. Има ли самоубийци сред роднините ни - данните показват, че някои семейства са по-склонни към това, тоест отново се предполага някакъв генетичен компонент. Също е важно да не се крият и никакви настоящи заболявания. Държава изисква минимум изследвания, за които се доказва, че младоженците не боледуват. Това не е случайно.

4. Кредитна история

Дължите ли пари, а половинката ви? Колко, на кого? А преди били ли сте длъжник? Очаквате ли някакво наследство, половинката ви трябва да е наясно, че наследствени пари и имоти, придобити по време на брака, не се делят при евентуална раздяла. Ако искате да защитите активите, които сам сте придобили или ще придобиете в бъдеще, предбрачният договор не е лоша идея. На първо време обаче се уверете дължи или не половинката ви някакви пари.

3. Религиозни възгледи

При истински вярващите хора, религията се отразява на всеки аспект от живота. Задължително уточнете колко е важна тя за годеницата или годеника ви. Какво се очаква от вас за в бъдеще по този въпрос? Не го подценявайте, защото ако вие не сте религиозен, тези неща сериозно може да ви дотежат.

2. Местоживеене

В България или в чужбина? В голям или в малък град? А може би на село? Мястото, където искате да прекарвате дните си е от изключително значение и компромисът тук е много труден, носи големи промени в живота. Поговорете задължително за това.

1. Деца

Искате ли деца? Колко? Какъв родителски стил на възпитание смятате за най-удачен? Някои хора мислят по презумция, че другият иска деца и то точно толкова колкото искат и те. Разминаване по тези въпроси би било сериозен проблем. Уточнете се преди да предприемете най-важната стъпка.

 

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

biden89
Този коментар съдържа спойлери? Щракнете тук, ако искате да прочетете.

Аз съм Байдън Морган, получих профила ви днес, изглеждате толкова красив, имам нещо специално да ви кажа за мен, моля, пишете ми директно на личния ми адрес ( bidenmorgan201@gmail.com ), за да ви изпратя моите снимки и да ви разкажа повече за аз

Благодаря,
Байдън.

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg