menu
Топ 5 на най-високоплатените артисти през 2022 година
Топ 5 на най-високоплатените артисти през 2022 година
Кои са те, какво заплащане получават и точно за какво - научете сега.

2022 година се оказа чудесна за разпродаване - авторски права, части от или цели студия, музикални каталози и т. н. Вижте кои артисти си докараха солидни суми през 2022 година, някои от тях без да си мръднат пръста, просто разпродавайки части от натрупаните си активи.

1. ПИТЪР ДЖАКСЪН

580 милиона долара

Ако не знаете, това е режисьорът на "Властелинът на пръстените". През настоящата година той е продал част от фирмата си за визуални ефекти за 1,6 милиарда долара. Така той се превръща е третият човек в историята, който става милиардер от направата на филми. Преди него това успяват да постигнат Стивън Спилбърг и Джордж Лукас.

2. БРУС СПРИНГСТИЙН

435 милиона долара

Той продаде музикалните си каталози, които включат емблематични песни, записи и авторски кредити с множество сетове и записи на живо, на Sony Music Group. Това му донесе забалежителните 500 милиона долара.

3. JAY-Z

340 милиона долара

Той е първият милиардер на хип-хопа. Той осребри дяловете си в музикалната стрийминг услига Tidal  и марката за шампанско Armand de Brignac.

4. ДУЕЙН "СКАЛАТА" ДЖОНСЪН

270 милиона долара

Той е един от малкото актьори, припечелили завидно през 2022 г. Той изкара доста пари от ролите си в " Круиз в джинглата" и "Червената бюлетина", но голяма част от приходите му идват от неговата марка текила Teremana.

5. КАНИЕ УЕСТ

235 милиона долара

Той е рапър-продуцент, но всъщност сключването на сделка за проектиране на маратонки за Adidas му носи значителна сума.

 

 

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!