menu
Топ 5 на най-богатите хора в света през 2022 година
Топ 5 на най-богатите хора в света през 2022 година
Кои са те, какво са учили и как са спечелили богатството си?


Класацията е на списание Forbes. Ето как изглежда тя:

5. Гаутам Адани

Той е председател и основател на Adani Group, мултинационален конгломерат, участващ в развитието и операциите на пристанищата. Адани има бакалавърска степен по търговия. В монета той е 5-тият в света по-богатство и на първо място в Азия. Впечатлява със своите 127, 5 милиарда долара - на толкова се равнява спечеленото от него богатство през 2022 година.

4. Бил Гейтс

Той е американски предприемач, основател на Microsoft. Учил е в Lakesige School в Сиатъл. Написва първата си софтуерна програма едва на 13-годишна възраст. Първоначално учи право в Харвард, но после се прехвърля в специалност "Математика и компютърни науки". След две години напуска колежа и заедно с Алън основават Microsoft. Бил Гейтс притежава внушителните 129, 4 милиарда долара.

3. Бернар Арно

Той е председател и злавен изпълнителен директор на LVMH-Moet Hennessy-Louis Vuitton SE. Това е най-голямата компания за луксозни стоки в света. Френският бизнес магнат имат инженерна степен от един от най-престижните инженерни институти във Франция, но изглежда търговията му се отдава повече. Това го доказва имането му от 157,4 милиарда долара.

2. Джеф Безос

Той е основател и изпълнителен председател на Amazon. Преди основаването на Amazon Безос завършва бакалавърска степен по електроинженерство, а по-късно изпълнява различни роли в ИТ компании. Amazon му носи 165,2 милиарда долара до 2022 година.

  1. Илон Мъск

Той е основател и изпълнителен директор на американската автомобилна компания Tesla. Има бакалавърска степен по изкуства, както и бакалавърска степен по икономика. През 1995 година е приет за докторска степен по материалознание в Станфорския университет. Всички тези познания може би са били ключови за успехите на Tesla. При всички положения, в момента Мъск е най-богатият човек в света със своите 239,2 милиарда долара. Богатството му е значително по-голямо дори и от това на подгласниците му в тази класация.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!