menu
Някои неща, които могат да изглеждат нередни, но не са формално забранени
Някои неща, които могат да изглеждат нередни, но не са  формално забранени
Вижте този забавен списък

Чувствали ли сте се някога виновни, че правите нещо? Може би сте наблюдавали нещо, което ви се е струвало незаконно, но не е било. 

 

Понякога се чувстваме странно от нашите действия, или все едно някои неща не могат да бъдат позволени от закона.

 

Но нека разгледаме 10 неща, които могат да изглеждат нелегални, но не са. 

 

Бебешките проходилки

 

Бебешките проходилки са играчки, които са добри за растежа на детето. Те помагат на бебетата да стоят изправени и да ходят. 

 

Но знаете ли, че други нации са ги забранили?

 

Това е така, защото според някои изследвания, те могат да влошат физическото и психическото развитие на бебето. Също така те могат да попречат на бебетата да се научат на основни умения като пълзене. 

 

Друга причина, бебешките проходилки да са потенциално опасни е, че с тях децата могат да изпадат в опасни ситуации. Те биха могли да паднат от стълбите или да се излязат навън. 

 

Поради тези опасности, свързани с бебешките проходилки може да, че те са нередни и трябва да се забранят.

 

Но все пак бебешките проходилки са разрешени в България и много родители ги дават на децата си. 

 

Гледане през витрината на магазин, без да влизате

 

Има много причини човек да промени мнението си след като влезе в магазин, като например: цените може да са твърде високи за неговия бюджет или че артикулът, от който се нуждае, не е наличен. Или може просто да реши, че няма нужда от продукта, за който е дошъл. 

 

Гледането през витрината на магазин е напълно нормално именно и поради тези причини. Освен това, никой не изисква от вас да правите покупки от магазина. 

 

Така че няма нужда да се притеснявате. 

 

Изпреварване на полицейска кола, която е в движение

 

Може да се чувствате виновни всеки път, когато задминете полицейска кола на пътя. 

 

В много случаи полицейските коли се движат с ниски скорости, когато патрулират някоя зона. Имайки това предвид, може да се чудите дали нарушавате правилата за пътна безопасност ако изпреварите патрулк.

 

Няма нужда да се притеснявате. Задминаването на полицейска кола, е напълно законно, въпреки че може би е добра идея да не го правите твърде бързо. 

 

Така, не трябва да се плашите, ако се окажете в ситуация да изпреварите полицейска кола, стига да не нарушавате някакви закони или разпоредби за пътна безопасност.

 

Носите собствената храна в ресторант

 

Ако донесете външна храна в скъп ресторант, може да не се чувствате удобно и дори да се чувствате като престъпник. 

 

Но това не е престъпление.

 

Всички имаме различни вкусове и може да предпочетете да си донесете някое ваше собствено ястие в някой ресторант и да ядете от него.

 

Това не е престъпление и можете спокойно да си резервирате маса в някой ресторант и да си носите собствена храна, която да ядете заедно с тази на заведението. Важното е, че ще си плащате за поне една от услугите на ресторанта и не използвате неговите маси безплатно. 

 

Но все пак ще е леко странно за околните.

 

Записване на разговор 

 

Записването на нечии разговор може и да ви звучи като нарушение на тяхната поверителност, както и на поверителността на информацията, за която говорите. 

 

Понякога хората споделят с вас лични неща, тъй като ви имат доверие.

 

Може да се чудите какви биха били последствията, ако запишете някого и да смятате, че това в незаконно. 

 

Въпреки това може да не се притеснявате повече, след като научите, че в повечето държави няма закон, който да не ви позволява да записвате разговор. 

 

Спане в колата ви

 

Макар и да е некомфортно, то е напълно законно спите в колата където и да е, освен ако колата ви не е паркирана незаконно или ако сте твърде пиян, за да шофирате (ако съдържанието на алкохол в кръвта ви е над допустимата граница, изобщо не трябва да сте в колата си)

 

Провеждане на хирургическа операция ако лекарят не е спал 

 

Човек би си мислил, че хирурзите трябва да са си отпочинали добре, преди да могар да оперират някого.

 

За съжаление, въпреки широко разпространените познания за това как лишаването от сън влошава когнитивните функции и двигателните умения, няма закон, който да казва, че хирурзите трябва да са имали добър нощен сън или дори въобще да са спали, преди да започнат да извършват дадена операция.

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!