menu
10 доставки на пица протекли не по план
10 доставки на пица протекли не по план
Никой не очаква тези развръзки, когато поръчва храна за вкъщи

 

 

Още много преди Glovo, Takeaway, Uber Eats или GrubHub, веригите за пица бяха пионерите на услугата за доставка на храна. 

 

В горещите дни, когато нямахте желание да включите фурната или в петък, когато суматохата на седмицата ви беше довела до изтощение, нямахте нужда от приложение или дори достъп до интернет. Всичко, което беше необходимо, беше да проведете кратко телефонно обаждане, за да имате горещи пеперони, маргарита или дори хавайска пица, доставена до вашата врата. 

 

Докато десетте истории в този списък са смесица от трагедия, нещастие и малко хумор, всички те имат едно общо нещо. Те са 10 примера за доставки на пица, които са се объркали ужасно. 

 

Разберете ги тук:

 

10 Уилям Фийлдс 

„Всички просто обичаха Бил“: Приятелите на Уилям си спомнят за любимия си шофьор на доставка на пица, който е бил убит на верандата н една от къщите, където е доставял храна. 

 

Четиридесет и пет годишният Уилям Фийлдс, или „Били“, както е бил по-известен, е бил добре познат в общността на Конърсвил, Индиана, където е живеел. 

 

Той е бил и любим шофьор на доставка на Pizza King, компания, в която работи почти 30 години. 

 

Въпреки това Фийлдс никога не би могъл да си представи, че привидно рутинната доставка, която ще направи на 27 ноември 2021 г., също ще бъде и последната му. 

 

Когато Фийлдс се приближава до дома на доставката и стъпва на верандата му, за да извърши доставката си, верандата се срива, оставяйки го в безсъзнание и затиснат от отломки. 

 

Спешните служби са изпратени до къщата, но въпреки най-добрите им усилия за съжаление е твърде късно. 

 

По-късно Бил е обявен за мъртъв в болницата Reid-Health Connersville. Въпреки че точните обстоятелства около това, което е причинило срива на верандата, са неизвестни, властите определят смъртта на Фийлдс за инцидент и не са повдигнати наказателни обвинения.

 

9 Джошуа Унгерсма

 

Джошуа Унгерсма от Лафайет, Индиана, е трудолюбив, всеотдаен баща. Той работи в един от супермаркетите на веригата Payless повече от 10 години и се заема с втора работа в Доминос, като доставчик на пица, за да издържа жена си и децата си по време на пандемията. 

 

За съжаление силната му работна етика и готовността да издържа семейството му му костват живота.

 

Когато Унгерсма се опитва да направи доставка на пица на 31 август 2020 г. на 17-годишната Джелин Билъпс и 19-годишното й гадже Алберто Ванметър, нещата се обръщат към най-лошото и Унгерсма е застрелян, което довежда до неговата смърт. 

 

Когато полицията пристига на местопроизшествието, те обаче намират не само Унгерсма, но и Ванметър мъртви, а Билъпс е с пистолет от 9 мм в ръцете си. 

 

Докато първоначално Билъпс твърди, че двамата мъже са се застреляли, по-късно двама свидетели свидетелстват, че са видели Билъпс да застрелва Унгерсма, когато тя се е опитала да го измами и той моли съседите да се обадят за помощ. 

 

По-късно Билъпс заввява е застреляла Унгерсма „повлияна от момента“, след като е убила гаджето си при спор помежду им.

 

Билъпс е осъдена на 50 години затвор и макар че никога не можем да знаем точните подробности, довели до смъртта на двамата мъже, остава един факт - невинен съпруг и баща е загубил живота си твърде рано и то при нещо толкова просто като доставка на пицс. 

 

8. Кайл Хинкъл 

18-годишният Кайл Хинкъл от Orange Park, Флорида, е шофьор на доставка на пица и завършва планираната си доставка един следобед, на 5 септември 2015 г. 

 

Въпреки че това изглежда като всеки друг ден на работа, събитията, които ще настъпят при пътуването му след доставката, са тези, които със сигурност никога няма да се забравят.

 

След като напуска клиента си, Хинкъл се ударя в 86-годишен мъж, който се хвърля директно на пътя му. Хинкъл се опитва да избегне възрастния човек, но не успява и колата му полита и се блъска в други две превозни средства, паркирани от другата страна на улицата в Тексас Роудхаус. И двамата почиват. 

 

7. Ерикс Линч 

Двадесетгодишният Ерикс Линч от Мъри, Юта, е срамежлив младеж, с тежко детство. 

 

Въпреки обстоятелствата си, Линч има големи мечти и се заема с много видове работа, включително и като доставя пица за Доминос през май 2022 г. Той прави това, за да си помогне да плати за колежа си. За съжаление, той е на работа само една седмица, когато грешка в преценката му се оказва фатална за него. 

 

Вечерта на 7 май 2022 г. Линч прави доставка с електрическия си велосипед, когато се опитва да премине през влакови релси, въпреки че портата за преминаванв е била свалена. Когато Линч е започнал да пресича, той е ударен от влак. 

 

Тъй като Доминос приключва своята кампания "доставка за 30 минути или по-малко“ още през 1993 г., не е ясно какви подбуди може да са накаралу Линч да поеме такъв изключителен риск. Независимо от това, внезапната смърт на Линч завинаги ще остави дупка в сърцето на семейството му. 

 

6. Кол Венабул 

Двадесет и осем годишният Кол Венабул е шофьор за доставка на пица в Хопкинс, Минесота. 

 

Вечерта на 9 април 2021 г. той удря и убива пешеходец, докато е на път за доставка, след като „заспива“ зад волана. 

 

Смъртта на пешеходката, която е 26-годишната Оливия Демес, изобщо не е била случайна обаче. 

 

Властите стигат до заключението, че Венабул е бил под влиянието на наркотици и той си признава, че е приел „Xanax, Suboxone и Benzos“ преди смяната си. По-късно е открито също, че Венабул е имал предишни присъди за неправилно шофиране, така че не е ясно как му е позволено да шофира за веригата за пица. 

 

На 24 февруари 2022 г. той е признат за виновен за престъпно убийство с автомобил и е осъден на едногодишен труд в окръг Хенепин, както и пет години изпитателен срок. 

 

5. Доставка за пица затваря магистрала в Арканзас

 

Може би сте чували лозунга „Това не е доставка."

 

 Е, в този конкретен случай на доставка на пица така се обърква, че наистина вече не е просто доставка… 

 

На 9 август 2017 г. камион е на път към Little Rock, Арканзас, за да достави пици от марките Digiorno и Tombstone. За съжаление, когато горната част на камиона се удря, ремаркето му се откъсва и е разкъсано, а вълна от пици залива пътя. 

 

Макар и на транспортните служители да са необходими четири часа, за да почистят пътя, за щастие, никой, освен пиците, не е наранен. 

 

4. Хуан Кристалинас 

Добрият самарянин Хуан Кристалинас е застрелян и умира, след като влиза, за да спре нападението върху възрастен мъж. 

 

Макар и 49-годишният Хуан Кристалинас да има малко плашещ външен вид, той не е нищо друго освен любящ, добросърдечен съпруг, баща и дядо. 

 

Въпреки това, един прост акт на доброта от негова страна е посрещнат с насилие.

 

Кристалинас работи на няколко различни места, като работи като механик, водопроводчик, както и шофьор за доставка на пица за Доминос, за да може да осигурява препитание за семейството си. 

 

Когато Кристалинас не се връща от доставка на пица в Стантън, Калифорния, през вечерта на 28 юни 2022 г., полицията е изпратена до адреса за доставка, където намират както Кристали, така и неназован възрастен джентълмен. И двамата са намерени застреляни и са бързо откарани в болницата. По-късно Кристалинас е обявен за мъртъв, но 76-годишният е в стабилно състояние. 

 

Разследването на случилото се в тази трагична нощ все още продължава. Но се смята, че Кристалинас е спрял да помага на възрастния мъж, който е бил нападнат от непознат извършител, и е застрелян, докато се опитва да бъде добър самарянин. 

 

3. Тара Милър 

Тара Милър от Реджина, Саскачеван, е дългогодишна клиентка на местното заведение Доминос, така че когато и се дояжда пица на 29 май 2021 г., тя прави поръчка, както обикновено. 

 

Пицата й е доставена както се очаква, а Милър прекарва следобеда, споделяйки пицата с приятелите си.

 

След като е заобиколена от добри приятели и добра храна, когато компанията й си тръгва, Милър осъзнава истинската цена на храненето през този ден. Тя проверява банковата си сметка, за да открие, че няма дори един цент в сметката й. 

 

Естествено, Милър отива лично в Доминос с надеждата да разреши въпроса. Персоналът обаче казва на Милър, че според техните записи, поръчката, която е направила, все още е за вземане за извършване на доставка.

 

Милър настоява, че наистина е получила пицата. По-късно е открито, че неизвестен мъж е доставил пицата на Милър. 

 

Той е част от измамна схема. 

Измамниците влизат в портала за поръчки на Доминос и се представят за техни служители. Така докато доставят поръчки, те също получават достъп до финансовата информация на клиентите, когато поръчките са платени от кредитни, или дебитни карти.

 

За съжаление, Милър не е единственият клиент в района, който става плячка на тази измама. 

 

За щастие, обаче, банката на Милър възстановява сумата от измамата, а мениджърът на Доминос пък помага в събирането на доказателства за полицията, с надеждата да бъде хванат извършителя. 

 

Като се има предвид този си опит, Милър със сигурност никога няма да погледне отново на поръчката на пица по същия начин. 

 

2. Доставчик на пица е принуден да стане част от преследване с полицията след като вижда катастрофа

 

Неидентифициран шофьор за доставка до вкъщи на Pizza Hut прави последната си доставка за деня през нощта на 21 януари 2020 г., когато става свидетел на инцидент и се изтегля встрани от пътя, за да провери как са участвалите в инцидента. 

 

По-късно обаче актът на водача ще го доведе до преследване от полицията. 

 

След като вижда 25-годишния Елпидио Крус-младши и двегодишно момче отстрани на пътя, шофьорът спира, за да се увери, че са добре. Приблизително по същото време на местопроизшествието пристига полицейски офицер и в този момент, вместо да покаже благодарност към шофьора на доставката, Крус изважда пистолет, качва се на задната седалка заедно с малкото момче и принуждава шофьора да избяга от местопроизшествието. 

 

Крус е бил условно осъден и е бил готов да направи всичко по силите си, за да не се върне в затвора, затова поисква от шофьора да избегне залавянето им на всяка цена. 

 

20-минутно преследване с полицията завършва в дома на 23-годишната Брена Риохас, която е и майката на малкото момче. 

 

Крус успява успешно да избяга и все още е издирван от полицията. Докато шофьорът  не е бил наранен, то тази ужасяваща доставка на пица със сигурност ще го преследва завинаги. 

 

1.От поръчка на пица до самоубийство

 

Жена, която е шофьор за доставка на Доминос прави привидно нормална доставка до клиент на 20 март 2019 г. 

 

Когато тя пристига, господинът я чака спокойно и храната му е доставена без никакви проблеми. 

 

Въпреки това, клиентът трябва да е бил заинтригуван от доставящата, тъй като започва да флиртува с нея, а по-късно същия следобед прави и втора поръчка. 

 

Когато същата доставяща пристига отново на адреса на клиента, мъжът отваря вратата, но този път жената е посрещната от шокираща гледка - той е „почти гол“.

 

Неприличният мъж се опитва да принуди шофьорката да влезе вътре, но тя си тръгва веднага. При това, той се разтройва и изпива голямо количество хапчета за приспиване, което води до неговата смърт. Оставя бележка, гласяща, че иска да напусне този свят, където никой не го обича.

 

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!