menu
Въоръжен мъж уби трима в мол в Индиана, преди да бъде застрелян от въоръжен минувач
Въоръжен мъж уби трима в мол в Индиана, преди да бъде застрелян от въоръжен минувач
Трима убити при стрелба в Америка

Въоръжен мъж уби трима души, като откри стрелба в заведението за хранене на търговски център край Индианаполис в неделя, преди случаен минувач да го простреля, каза шефът на полицията в Грийнууд Джим Айсън.

 

Други двама души са ранени при инцидента, станал рано вечерта в мола Greenwood Park, съобщава Indianapolis Star.

 

Стрелецът е бил сам и е имал пушка и няколко пълнителя с боеприпаси, според вестника.

 

Полицията не съобщава имената на жертвите, стрелеца или случайни минувачи. Купувачи и служители на мола се разпръснали при звука на стрелба или се скриха.

 

Стрелбите се случиха на фона на широко разпространена загриженост относно високата честота на стрелби в американски училища, работни места и обществени места. 

 

Поредица от такива стрелби с огнестрелно оръжие от май насам в магазин за хранителни стоки в Ню Йорк, основно училище в Тексас и парадът на Деня на независимостта на Илинойс подновиха ожесточения дебат в САЩ относно разпоредбите за оръжия. 

 

„Истинският герой на деня е гражданинът, който законно е носел огнестрелно оръжие в този двор за хранене и е успял да спре стрелеца почти веднага щом започна“, каза Айсън пред репортери. Той описа въоръжения минувач като 22-годишен младеж.

 

Съдебната комисия на Камарата на представителите на САЩ ще разгледа предложения закон тази седмица, който забранява продажбата на определени оръжия. 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!