menu
В Афганистан кошмарът е пълен – жертвите достигнаха 1150
В Афганистан кошмарът е пълен – жертвите достигнаха 1150
Ранените са най-малко 1600

Бройката на загиналите при унищожителното земетресение в Афганистан в сряда не спира да расте.

По последна информация при труса в източната част на страната са загинали близо 1150 души, а ранените са най-малко 1600 човека, споделиха от Асошиейтед прес, като позоваха на генералния директор на афганистанската държавна информационна агенция „Бахтар” Абдул Уахид Раян.

Трусът удари държавата в момент, в който тя е с население от 38 милиона души и е в пълната си стихия на спираловидна икономическа криза, която потопи милиони хора в бедност и над един милион деца са застрашени от тежко недохранване, отбелязаха от АП.

Земетресението с магнитуд 6, което разтърси страната през нощта на сряда срещу четвъртък, остави хиляди хора без покрив над главите си и извади на показ редица проблеми.

Страната остава изключена от международната разплащателна система и хуманитарните организации недоволстват, че им се налага да дават заплатите на местните си служители под формата на торби с пари, доставяни на ръка, тъй като другите държави отказват да си помагат пряко с талибаните, които вземат властта в Кабул през август миналага година.

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!