menu
Руските власти спряха издаването на туристически визи за българите
Руските власти спряха издаването на туристически визи за българите
Положението започва да излиза извън ситуация!

Руските власти прекъснаха издаването на туристически  визи за българите, споделиха от БНР. По тази причина се ограничава възможността на българите да посещават Русия. Визи могат да получат само на преките роднини.

Случва се седмица, след като от страната ни съобщиха, че ще бъдат прогонени 70 дипломати и служители на посолството на Русия заради шпиониране. Заедно със своите семейства те си тръгнаха в неделя. Още със споделянето на новината от руското посолство се заканиха, като посланикът Елеонора Митрофанова дори сподели, че ще пожелае заличаване на мисията в София и консулствата в другите градове.

В страницата на посолството на Руската федерация в страната все още няма сведения да е спряно издаването на туристическите визи.

По-рано в днешния ден руският министър Сергей Лавров сподели, че в този момент посолството на страната в София не е възможно да работи понормален начин. Той сподели, че изпъждането на десетките дипломати и административни служители е „незаконна изцепка” на премиера с „проамериканска ориентация”.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!