menu
Преследван е пиян шофьор в Плевен
Преследван е пиян шофьор в Плевен
По време на гонка шофьорката се врязала с автомобила си в патрулния лек автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били служители на Второ районно управление

Същинско приключение се случи в ранните часове на 11-ти юли в град Плевен. Арестуваха 28-годишна жена, карала пияна и без книжа открадната кола, с която се е блъснала нарочно в полицейски автомобил – това съобщават от пресцентъра на Окръжната прокуратура в град Плевен.

От там изясняват, че като обвинена по досъбедно производство за три нарушения е привикана Г.Н. По делото е определено, че в ранните часове на вчерашния ден жената противозаконно е взела автомобил. Управлявала го е по улиците на квартал „Сторгозия” като е предизвикала две произшествия с материални щети по други два автомобила.

След подадения сигнал, полицаите опитали да я спрат, но Г.Н. не се подчинила на звуковите и светлинни сигнали, подадени от тях. Започнало преследване, в което се присъединяват още два полицейски автомобила, един от които се е изпречил на пътя й, но тя отново не спряла, от което следва, че нарушава редица правила за движение – споделят от прокуратурата.

По време на гоненето, жената се забива в полицейския лек автомобил, който е застанал на пътя й, а в него се намирали служители на Второ районно управление. От злополуката са настъпили материални щети по колите, а на служителите са причинени леки телесни повреди – това добяват от Плевен.

Жената е изследвана за алкохол в кръвта, при което е отчело 3,77 промила. Тя е и неправоспособен шофьор и е вече  осъждана. Очаква се от прокуратурата да подадат искане в Окръжния съд в града за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” за момичето. Разследването още продължавава под началството на прокуратурата.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!