menu
Кои са най-добрите алтернативи на Waze през 2022 г.?
Кои са най-добрите алтернативи на Waze през 2022 г.?
Този тип приложения станаха незаменима част от съвременния начин на шофиране.

Напоследък Waze се превърна в супер популярно приложение. На практика то е един от малкото полезни помощници, на които шофьорите разчитат, когато седнат зад волана.

Кои са най-добрите алтернативи на Waze през 2022 г.?

За съвременния шофьор Waze без съмнение е задължителен, особено ако се пътува ежедневното. Благодарение на механизма си за краудсорсинг, Waze получава информация от другите шофьори на пътя, но също и от другите устройствата, които го използват като в крайна сметка може да определи условията на трафика по много точен начин.

В резултат на това маршрутите, които задава обикновено са най-бързите. Предоставената информация от ETA е много близо до актуалното състояние на трафика, понякога със закъснение от само няколко минути.

В крайна сметка Waze определено е едно от най-добрите приложения за навигация, без значение дали имате iPhone или устройство с Android.

От друга страна, също не е тайна, че потребителите срещат случайни грешки в Waze и често те отнемат доста време, за да бъдат коригирани. Ето защо хората търсят алтернативни приложения, особено след като навигационният софтуер се превърна в толкова важна част от съвременното шофиране.

На теория най-добрата алтернатива на Waze трябва да бъде Google Maps, тъй като понякога използва своите данни за информация, но ние ще обърнем поглед към тези приложения, които са специално фокусирани върху отчетите за трафика.

Apple Maps

Докато Apple Maps често се смята за съперник на Google Maps, приложението също стъпи на територията на Waze с актуализация, която все още се разпространява постепенно сред потребителите.

Apple Maps вече позволява на потребителите да изпращат отчети за трафика, включително за произшествия, всички с цел да помогнат на приложението да намери по-бърз маршрут до дадена дестинация.

В сравнение с Waze обаче броят на предупрежденията, които могат да бъдат докладвани, е изключително ограничен, така че засега използването на Apple Maps като постоянна алтернатива на Waze не е непременно най-добрият избор.

Освен това Apple Maps в момента е ексклузивно пригоден  за iPhone и всички негови актуализации идват с повишен фокус върху Съединените щати и няколко други големи региона.

Coyote

Малко хора са чували за Coyote, но приложението съществува от доста време. Точно като Waze, то разчита на доклади от общността, така че идва с подобни предупреждения за инциденти, ограничения на скоростта, задръствания, камери за скорост и т.н.

Coyote също има премиум версия, която предлага поддръжка за CarPlay (Waze предлага такава функционалност без допълнителни разходи).

Приложението е изключително лесно за използване и ако сте ползвали  Waze преди, няма съмнение, че ще намерите Coyote за доста познат. С общност, която включва над 5 милиона потребители, приложението теоретично трябва да предоставя много точни маршрути, особено след като неговите алгоритми винаги са в течение какво се случва на пътя.

Основният недостатък: предлага се само в няколко европейски страни като Франция, Италия, Испания, Полша и Белгия.

Навигация TomTom GO и GPS навигация Sygic

Ако нямате нищо против да плащате за първокласни функции, TomTom и Sygic са разработили супер усъвършенстван навигационен софтуер, който наистина може да бъде полезен, когато седнете зад волана.

TomTom GO Navigation и Sygic GPS Navigation събират информация от устройствата, на които са инсталирани, така че те също показват информация за трафика, тъй като могат да определят регионите, където се случват забавяния въз основа на скоростта на движение на други потребители.

Въпреки това, въпреки че идват с функции като ограничения на скоростта, те не включват управлявана от общността система за докладване, така че потребителите не могат да изпращат отчети за това, което се случва на пътя. От друга страна, и двете предлагат задължителни възможности за навигация, включително офлайн карти. Всъщност TomTom е един от най-добрите доставчици на картографски данни, тъй като неговите собствени карти се използват от няколко други услуги.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!