menu
Какво се случва с Айфеловата кула и защо е в ужасно състояние
Какво се случва с Айфеловата кула и защо е в ужасно състояние
Кулата е висока 324 метра.

Айфеловата кула е хванала ръжда и трябва да бъде реставрирана основно, но вместо това само ще бъде освежена с боя за 60 милиона евро преди Олимпийските игри през 2024г. в Париж, споделят от Ройтерс.

Кулата е от ковано желязо и е издигната от Густав Айфел в края на 19 век – и е сред най-посеващаните забележителности в цял свят. Посещавана е от около шест милиона туристи годишно, но вече е в лошо състояние и  е започнала сериозно да ръждясва.

Еди от мединджърите споделя пред сп, „Мариан” – „Ако Густаф Айфел можеше да посети мястото, щеше да получи инфаркт”.  Айфеловата кула е с височина 324м и сега се пребоядисва за около 20-ти път в историята й. Боята е трябвало да бъде свалена и да бъдат нанесени два нови слоя въху 30% от нея, но работата е забавена заради Ковид пандемията и наличието на олово в старото покритие – затова ще бъдат боядисани само 5% от нея.

Дружеството, което стопанисва кулата – SETE, се спря да я затвори за дълго, тъй като ще бъдат загубени доста приходи от посещенията на туристите.

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!