menu
Какви температури да очакваме от утре
Какви температури да очакваме от утре
В сряда и четвъртък градусите ще паднат и ще вали

През тази нощ времето ще бъде главно ясно. В източната част от страната ни  ще духа слаб изток-югоизточен вятър, който сутринта вече ще е стихнал в районите – това споделят от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще се понижи атмосферното налягане -  следобед ще е малко по-ниско от средното за месеца.

В утрешния ден ще бъде главно слънчево. В по-късните часове над западните части ще се развият купеста облачност и на определени места ще преваляват краткотрайни дъждове, съпровождани с гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб в източните части на страната до умерен от изток-югоизток. Най-високите температури ще бъдат между 31о и 36о , а  в София около 31о.

По морето  пък ще бъде слънчево, ще духа слаб до умерен вятър. Крайно високите температуще ще са 27о – 29о. Температурата на водата ще бъде около 24о и 26о, а вълните ще бъда около 2-3 бала.

Над планините също ще бъде главно слънчево, но около и следобед ще започнат да се разпространява купеста облачност и на места в масивите от западната половина на страната ще превали и прегърми. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър, който до края на вечерта по най-високите части на планините Рила и Пирин ще идва от север-северозапад. Най-високите температури на 1200 метра ще бъдат около 26о, а на 2000 метра около 18о.

Към сряда, четвъртък , под влиянието на идващия от северозапад студен фронт, въздушната маса над територията на страната ни ще се лабилизира и на доста места в западната част през нощта срещу четвъртък и през целия ден с минаването на фронта – в Централна, Североизточна България ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки дори. Увеличава се вероятността за локални значителни количества валеж. В сряда пък в източната част на България вятърът ще бъде умерен от юг-югоизток, а температурата все още ще бъде висока – до 34о-35о. В западната част пък със северозападен вятър ще започне захлаждане и на мест там стойностите ще останат под 30о.

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!