menu
Честваме паметта на св. Марина
Честваме паметта на св. Марина
На 1 7 юли православната църква чества паметта на света великомъченица Марина.

Света Марина е била дъщеря на жрец идолопоклонник. Тя обаче е приела християнската вяра. Родена е в Антиохия Писидийска рез III век и умира за вярата една на 16 години.

По времето когато е живяла християните са били гонени заради религията си от властите. Имало обаче скитащи се изгнаници из пустините и градовете, които проповядвали без страх словото на вярата. От такъв Марина научила за Христос и го приела с цялото си сърце. Когато нейният баща научил за това се разгневил много и дори я намразил.

Веднъж когато се разхождал управителят на източните земи Олимпий срещнал Марина и решил да я вземе за жена. Той разпитал девойката от къде и коя е. Тя му казала всичко за себе си без да крие, че е християнка. Управителят я заключил в тъмница с надежда, че тя ще се откаже от вярата и ще се омъжи за него. Когато обаче я изправили на съд, тя не го направила, а продължила да изповядва вярата си в Бога. Така се взело решение да бъде измъчвана и умъртвена. Изгаряли я с огън, затова понякога е наричана огнена. Изтезавали я няколко дни, а Бог я изцелявал чудодейно докато не решил да я приеме в рая.

Имен ден днес парзнуват Марин, Марина и Маринела.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!