menu
Топ 10 на най-красивите плажове в света
Топ 10 на най-красивите плажове в света
Възможно ли е да се класират най-красивите плажове в света?

Възможно ли е да се класират най-добрите плажове в света? Разбира се, че не, тъй като предпочитанията ще се различават от пътник до пътник. Въпреки това този списък представя 10 със сигурност повече от зрелищни плажа из целия свят.

10. ТУЛУМ, РИВИЕРА МАЯ, МЕКСИКО

Това, което отличава Тулум, е близостта му до някои от най-зашеметяващите руини на маите  Мексико: именно тук  една от най-интересните културни дестинации в света се среща с един от най-красивите плажове.

Руините на Тулум са древен  град, разположен върху  скала, която гледа към грандиозен плаж. С тълпи туристи, посещаващи всеки ден, районът няма усамотение, но широката ивица от бял пясък и хипнотизиращите тюркоазени води на Карибите повече от компенсират това.

9. НАВАГИО БИЙЧ, ЗАКИНТОС, ГЪРЦИЯ

Плажът Навагио е изолиран, но поразително красив пясъчен залив на гръцкия остров Закинтос. Често е наричан Плажът на корабокрушенците, защото е дом на останките от кораб, наречен Panagiotis, за който се смята, че е бил контрабандистски кораб.

Районът се определя от своите отвесни варовикови скали, бели пясъчни плажове и чиста синя вода, които привличат хиляди туристи годишно.

8. ГРЕЙС БЕЙ, ТЪРКС И КАЙКОС

Търкс и Кайкос се състои от 40 острова и кеи, от които Провиденсиалес е основният туристически център. Именно тук, на северния бряг, ще откриете Грейс Бей, 19 км (12 мили) перфектна райска комбинация от сладък пясък и прозрачна вода, ограден от система от коралови рифове с невероятно гмуркане с шнорхел и гмуркане.

7. УАЙТХЕВЪН БИЙЧ, КУИНСЛАНД, АВСТРАЛИЯ

Плажът Whitehaven е защитен от Националния парк Whitsunday Islands и се намира в сърцето на Големия бариерен риф. Най-известният плаж в Австралия се простира на 4,4 мили (7 км) и се измива от водовъртежи тюркоазена, синя и зелена вода. Пясъкът е 98% чист бял силициев диоксид, което му придава брилянтен, почти луминисцентен цвят.

6. БАЯ ДО САНЧО, ФЕРНАНДО ДЕ НОРОНО, БРАЗИЛИЯ

Байо До Санчо се намира на отдалечения остров Фернандо де Нороня, активен вулканичен архипелаг от 21 острова в Атлантическия океан, разположен на приблизително 220 мили (350 км) от брега на североизточния бразилски залив.

Пенлива изумрудена вода и мек бял пясък са заобиколени от покрити с растителност 250 фута (75 м) скали. Плажът е идеален за гмуркане с шнорхел и наблюдение на лъчи.

5. ЛОНГ БИЙЧ, ОСТРОВ ВАНКУВЪР, КАНАДА

Не само тропическите плажове имат спираща дъха красота, която може да остави човек без думи. Най-добрият пример е Лонг Бийч - най-дългият пясъчен плаж на канадския остров Ванкувър, който предлага невероятни живописни гледки и несравнима морска пустош. Разположен в границите на Националния парк Pacific Rim Reserve между с неговите 10 мили (16 km) девствен пясък.

4. МАЯ БЕЙ, КО ПХИ ПХИ,ТАЙЛАНД

Maya Bay е зашеметяващо красив, закътан залив на остров Кох Пи Пи в Тайланд. С пръстен от бял пясък, заобиколен от мангрови гори и извисяващи се варовикови стени, покрити с гъста зеленина, е лесно да разберете защо режисьорът Дани Бойл избра този плаж за култовия „Плажът“ с участието на Леонардо ди Каприо.

3. КАМПС БЕЙ, КЕЙПТАУН, ЮЖНА АФРИКА

С ослепителен бял пясък, той е разположен на величествения фон на планинската верига на дванадесетте апостола и планината Тейбъл. Водата на залива Кампс е малко студена поради теченията в Атлантическия океан, но това няма да ви отклони от удивителната околна природа и света... знаменити залези.

2. ПОЛИХЕЙЛ БИЙЧ, ХАВАЙ, САЩ

Полихейл е най-спиращият дъха красив плаж на Хавайския архипелаг. Този привидно изоставен участък от 11 километра (7 мили) в западния край на Кауай, един от най-живописните острови в света, е на няколко мили от най-близкия град и носи атмосфера на очарование и мистика, все още живи на Хаваите днес. До плажа може да се стигне само по лошо маркиран черен път от захарна тръстика, което прави превозно средство със задвижване на четирите колела за предпочитане (проверете с вашата компания за коли под наем за ограничения, преди да тръгнете).

1. ANSE SOURCE D’ARGENT, СЕЙШЕЛИ

Един от най-фотографираните плажове в света. Ослепително белите пясъци на Anse Source d’Argent се простират над Ла Диг, един от 115-те острова, които ни правят този райски архипелаг в Индийския океан.

Плажът блести на фона на огромни гранитни камъни. Рифът осигурява защита от океанските вълни, което прави тюркоазената вода идеално място за плуване. Внимавайте за застрашени птици и гигантски костенурки! Двадесет хиляди сиви кита мигрират нагоре по този бряг всяка пролет и лято.

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!