menu
Северното Черноморие - подценявана дестинация
Северното Черноморие - подценявана дестинация
Ако сега решавате къде да почивате, запознайте се със забележителностите по Северното Черноморие, преди да изберете дестинация.

Макар че последните години българите изглежда предпочитат да почиват на южните ни съседки Турция и Гърция, все още не малко българи се насочват към нашето Черноморие. Предпочитаните дестинации са Несебър, Созопол, Бургас, Слънчев бряг. По южното Черноморие има повече туристи, отколкото на север.

Какво пропускате, ако винаги се насочвате на юг?

Най-големият град по Северното Черноморие е Варна - морската столица на България. Варна е голям и модерен град, в който има всичко. Разходката в Морската градина е меко казано приятно преживяване. Добре поддържана,  с различни артисти по алеите, които представят своето изкуство, музеи, делфинаруим и зоопарк - отделете си почти цял ден, ако искате да се възползвате от всички възможности. Нощният живот в града също няма да ви разочарова. Има доста плажове, като те са посещавани от български и чуждестранни туристи.

Балчик е малък, но изключително красив град. Наричан е градът на белите скали, заради уникалните природни забележителности около него. В близост е нос Калиакра, който може да посетите за разходка, както и резерватът "Яйлата". Край Балчик може да посетите Тюленово, месността "Зеленика", известна с девствената си природа и Камен бряг, където традиционно се провежда на север джулай морнинг. Ако имате късмет, може да видите делфини в естествената им среда.

Албена - дълга плажна ивица, множество хотели, басейни, атракциони, но в същото време и много зеленина. Ситен пясък и чиста вода. Курортът е от затворен тип и е посещаван от много чужденци, предимно руснаци. 

Златни пясъци - един от най-модерните и най-посещаваните курорти на север. Има много заведения и магазини, хотели и красива плажна ивица, от която идва името на курорта. Посещаван е предимно млади хора, повечето от които чужденци.

Кранево - малко курортно село. Не предлага кой знае какви удобства като курорт, но пък плажът е много красив, с изглед към Албена и Балчик.

Крапец и Шабла - ако сте ценители на дивата природа и къмпингуването, това са вашите дестинации. Плажовете не са препълнени и не са застроени с хотели. Природата е девствена, има гористи местности в близост до плажа. Няма много туристи през летния сезон. Може да видите шабленското езеро и шабленския фар, който е най-голямата забележителност в района.

Устието на река Камчия - на 25 км. южно от Варна, може да почивате край река Камчия. Може да се разходите организирано с лодка в реката и заедно с нейните води да се влеете в морето. Красиво място, с девствена и неповторима природа, съчетаваща красотата на реката с тази на морето.

Северното Черноморие крие още много изненади и дестинации, които си заслужават да посетите.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!