menu
Плюсове на дрехите втора употреба
Плюсове на дрехите втора употреба
Заслужава ли си да пазарувате дрехи втора употреба? Ще се изненадате ли от предимствата им.

Много хора купуват предимно дрехи втора употреба. Това е цяла култура. Ако вие не сте сред тях, може би си заслужава да прочетете кои са предимствата на този и стил и да помислите отново.

Спестявате пари

Може да си закупите маркови артикули на съвсем достъпни цени. Някои от тях може изобщо да не са употребявани. Така освен, че ще спестите пари, ще се насладите и на тръпката на търсенето и съответно на намирането на нещо супер изгодно, но качествено. На практика за парите за една маркова дреха от редовен магазин, ще можете да купите няколко такива в магазина втора употреба, без да привите компромис с качеството.

Уникални дрехи

Много от артикулите в магазините за дрехи вотра употреба са наистина уникални. Няма да ги намерите в никой друг магазин. Ще можете да си изградите свой неповторим стил и няма да се притеснявате, че някоя ваша приятелка на партито довечера ще има същата пола като вашата. Някои марки не предлагат стоките си в България. Техни продукти може обаче да откриете в магазините секънд хенд.

Опазване на природата

Купуването на дрехи втора употреба е по-щадящо за природата от пазаруването на нови дрехи. Според данните на Европейската комисията, търговията с употребявани дрехи допринася за намаляването на вредите за околната среда с между 2 и 10 процента. Текстилът е сред най-големите замърсители на околната среда. Секънд хенд пазаруването компрометира  консуматорската култура на съвременното общество, която е сред основните виновници за климатичните промени.

Пестите време от пазаруване

Дрехите втора употреба могат да се пазаруват и онлайн. Не е задължително да посетите физически магазин. Предлагат се и ваучери за подаръци. 

Нестандартни дрехи

Може да намерите всякакви нестандартни кройки и размери. Нещо, което понякога е доста трудно в редовните магазини.

Всички дрехи са идеално почистени със специални препарати. Може да се каже дори, че в резултат на високите хигиенни изисквания за дрехите втора употреба, те са дори по-чисти от новите такива.

Така не се разхищава

Дрехите и вещите втора употреба ни учат, че непотребното вече за нас може да е от полза за друг. Не бива да се изхвърлят годни неща. Това е истинско разхищение на природните ресурси, а на личните финанси. Не изхвърляйте дрехите, които вече не желаете да носите по някаква причина, но са годни за употреба. Намерете начин да достигнат до някой, който би ги използвал.

Модерни са

Все по-модерно става да се пазаруват дрехи втора употреба. Дори хора, които разполагат с много средства, дори звезди, пазаруват втора употреба. Те често призовават феновете си да правят същото, защото е готино. Практично е и показва, че не страдате от никакави комплекси и предразсъдъци. Данните показват, че търговията с дрехи втора употреба показва стабилен растеж през годините и е печеливш бизнес. Това едва ли е случайно.

 

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!