menu
На кое място се нареждаме в класацията по най-вкусен „брънч”
На кое място се нареждаме в класацията по най-вкусен „брънч”
Късната закуска у нас е с 21% по-евтина, отколкото в Париж

Столицата ни София се подрежда на 5-то мясо в класацията от всички европейски столици, където може да се насладите на приятна късна закуска. Това сочат и данните от проучването на Uswitch.com/mortgages – които изследват оценките от клиентите си на над 235 000 ресторанта в цяла Европа, за да открият най-добрия град, където е възможно да се насладиш на „брънч” на открито това лято.

Заведенията в София са оценени с 8.81 от 10, въпреки че има данни само за 522 ресторанта, които предлагат „брънч”, което е 88% по-малко от Париж. Закуската в българската столица струва околоо 21,20 евро, което е с 21% по-евнито отколкото в Париж.

Водачът в класацията е Атина – Гърция. Оценката, с която води е 8,88/10 – с избор от 1136 заведенията, средната цена на една късна закуска в този град е около 16,66 евро. Гръцката столица  застава на петата позициякато една от най-евтините от всички столици. Сумата е с около 24 цента повече от Братислава, Словакия – където е най-евтиният „брънч” в цяла Европа.


Загреб пък заема второто място с оценка от 8,85 от 10, въпреки високи отзиви на клиентите, цената в един от тези ресторанти е седмата най-скъпа в Европа – 32,48 евро – това е почти двойно на сумата в Атина.

На третото почетно място с оценка от 8,83/10 за такъв тип ресторант застава столицата на Малта – Валета. Тя не само предлага едни от най-добрите места на целия континент, но е и втората най-високо оценена за вегетариански заведения, които отбелязват колосалните 8,84/10 споделят от „24 часа”.

Лисабон пък се нарежда на четвъртото място с оценка от 8,82 от 10. Разполагат с 2010 ресторанта за късна закуска, които са сравнително евтини – 20,48 евро. Това е с 8% по-евтино от съседен Мадрид, но пък испанската столица предлага с 9% повече на брой ресторанти.

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!