menu
Мисия отслабване - по-лесна е през лятото
Мисия отслабване - по-лесна е през лятото
Често се говори за отслабване за лятото, а всъщност по-лесно е да остлабнете през лятото.

Разбира се, че всеки желае да е в перфектна форма за лятото и да се разхожда уверено по бански на плажа. Често обаче не успяваме да осъществим добрите си желая. През зимата стоим повече вкъщи, движим се по-малко, ядем по-тежки и по-мазни храни. Пролетта е чудесно време за отслабване, но все пак пролетната умора често си казва думата, а и все още няма чак толкова  голямо раазнообразие от пресни плодове и зеленчуци, които са ценен помощник в отслабването.

Лятото е най-подходящият сезон за отслабване поради няколко причини:

  • има огромно разнообразие от пресни плодове и зеленчуци;
  • повече време навън, движим се повече;
  • апетитът ни често намалява заради жегите;
  • традиционно предпочитаниоте летни храни и напитки са по-нискокалорични.

Как да се възползваме от предимствата на лятото и по-бързо и лесно да влезем във форма?

Яжте много салати. Пресните зеленчуци са вкусни и лесно достъпни през лятото. Заменете например обедното хранене с голяма салата от краставици, домати, варено яйце малко сирене, малко зехтин  и ще имате перфектния диетичен обяд.

Освен това е добре да готвите с много зеленчуци - зеле с домати, пипер с домати, яхтия от пресни картофи - все вкусни, лесни за приготвяне, засищащи и ниско калорични ястия.

Движете се повече. Плувайте, играйте федербал, карайте колело, разхождайте се. Така ще вдигнете калорийния си разход за деня, а това е важно за отслабването. Също така и ще се забавлявате повече, ще поддържате по-добро настроение и ще мислите по-малко за ядене.

Заменете газираните напитки със студен свеж яйрян. Той има малко калории, а освен, че ще утоли жаждата ви, той дори ще ви засити, защото съдържа доста протеини.

Внимавайте с летните коктейли, Избягвайте такива с добавена захар и с алкохол. Алкохолът е доста калоричен.

Не посягайте често към десертите със захар. Вместо това си вземете малък сладолед. Вярно е, че и той съдържа захар, но е много по-малко калоричен от вафлите, шоколадовите десерти, шоколада и бисквитите. Най-добре е да се възползвате от всички плодове, които ви предлага лятото - череши, кайсии, праскови, нектарини, диня, пъпеш, сливи... Списъкът е дълъг. Ако все пак не искате плод, направете си фрапе с малко захар. Чудесна алтернатива на сладкишите през лятото.

Намалете количествата храна. Така ще се чувствате по-тонизирани, по-свежи и леки през лятото, а също и ще спомогнете отслабването. Горещините наистина не предполагат големи порции и дълго стоене на масата. 

Хапвайте повече скара, извара, яйца вместо сложни и трудоемки за приготвяне ястия. Те като цяло са нискокалорични и няма да ви накарат да стоите дълго до горещия котлон. 

Пийте повече вода - добрата хидратация е важна през лятото, но ако пиете повече вода, това ще намали апетита ви. Остава по-малко място в стомаха за храна, а и често се бъркаме и ядем когато всъщност сме жадни.

Всички тези промени са по-лесни за осъществане пре лятото. Ще се изненадате колко много ще отслабнете почти без да се усетите, ако ги спазвате. Ще имате дори повече свободно време да се радвате на летните забавления. Така че, ако тази година не сте успяли да отслабнете ЗА лятото, не е късно да отлабнете ПРЕЗ лятото.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!