menu
Кога е време за раздяла?
Кога е време за раздяла?
Понякога опитите за спасяване на връзката просто трябва да спрат.

Никой не започва връзка с мисълта за раздяла. Всеки влюбен си мисли, че любовта ще е завинаги. Неусетно обаче нещата вече не са същите. Проблемите се много и мисълта за раздяла се прокрадва. Кога една връзка не може да се спаси? Това най-добре знаят хората, които са в нея, но все пак има проблеми, които е малко вероятно да се разрешат.

Нямате доверие на човека до вас

Някъде, в някой ден сте загубили доверието си към човека до вас. Дали ви е лъгал, дали ви е изневерил веднъж или много пъти, ако не ви е подкрепил в труден или важен момент и вие вече нямате доверие в него. Тежко е да бъдеш с някого, на когото не вярваш. Това носи ежедневно напрежение, стрес и болката на предателството. Възможно е загубено доверие да се върне, но това е много трудно. Ако човекът отсреща дори не опитва да го направи, може би това е ясен знак, че е време за раздяла.

Изневяра

Изневярата е факт в много връзки. Все пак някои двойки решават и я преодоляват, като дори се оказва, че тя е заздравила връзката им. Ако обаче изневерилата половинка не се разкайва искрено, не проявява разбиране към болката и обидата ви, не спира с изневерите, това означава, че вашата връзка вече е приключила. Остава само да го обявите официално, а не да се оставяте да бъдете унижавани и използвани.

Зависимост

Зависимостите са диагноза. Много трудно се живее и се поддържат отношения с човек със зависимост. Има лъжи, скандали, кражби, несигурност и страх. Зависимостите не се лекуват. Дори човекът да е в ремисия, всичко може да започне отново във всеки един момент. Хубаво е да подкрепяте половинката си, ако е в такова положение, но преценете трезво дали искате да живеете по този начин. Дали надеждите ви са реални или любовта ви кара да виждате нещата прекалено оптимистично.

Възможно е да сте "съзависим" и всъщност ваша травма в миналото да е това, което ви държи в тези отношения. Помислете върху това и ако се окаже, че важи за вас, значи е време да сложите край на тази връзка като излекувате себе си.

Използвачество

Ако вашият човек отказва да работи, ако вие го издържате и плащате всички сметки, мислите ли наистина това е пълноценна връзка, а не използвачество? Или ако отказва да върши каквато и да е домакинска работа, това пълноправни отношения ли са или използвачество? Искате ли да бъдете третирани по този начин?

Токсични взаимоотношения

 Ако непрекъснато сте в скандали, в събирания и раздели, ако драмата е неразделна част от вашата връзка, ако няма сигурност и стабилност, ако негативните ви преживявания заедно са повече от положителните, ако се манипулирате - вие се намирате в токсична връзка. Или започнете заедно да работите, за да излезете от капана на психологическите травми, които имате и двамата и които са причина за тази токсичност, или прекратете връзката за доброто и на двама ви.

Нарцист

Ако човека до вас ви контролира, ограничава, манипулира, унижава и ви е хванал в здрав капан, ако е егоистичен, нарцистичен, властен и дори ви плаши, може би имате връзка с нарцист. Малко вероятно е такъв човек да се промени до степен да може да има нормални взаимоотношения, така че помислете за раздяла вместо да се надявате на чудо.

Насилие

Психическо или физическо, не мислете, че насилникът ще се промени, не чакайте до безкрай това. Не търсете вината в себе си, а се спасете като съберете смелост за раздяла. В тези случаи тя е задължителна!

Човек трябва да се бори за любовта и за връзката си, но не на всяка цена. Здравият разум трябва да бъде запазен и да води в решенията.

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!