menu
Клуб 27 - загадъчните кончини на звездите
Клуб 27 - загадъчните кончини на звездите
Чували ли сте за Клуб 27? Това е списък с имената на музиканти и певци, загинали на 27 години при загадъчни обстоятелства.

Всички звезди в този зловещ списък са оставили трайни следи в музикалното изкуство и шоубизнес. Освен с постиженията си обаче, те винаги ще бъдат помнени с ранната си смърт, често предизвикваща съмнения и догадки. 

Началото на Клуб 27 е когато Браян Джонс, Джанис Джоплин, Джим Морисън и Джими Хендрикс умират в много кратки интервали един след друг, всички на възраст 27 години. Клубът става толкова извесвен, че когато Кърт Кобейн се включва в тъжния списък, неговата сестра твърди, че той винаги е искал бъде част от Клуб 27. 

Към днешна дата в клуба са около 44 имена. 

Джими Хендрикс

Той е легенда в рокендрола. Има четири издадени албума приживе и с тях успява да стане едно от най-великите имена в жанра. Идеята му да вкара в рокендрола блус, соул, ритъм енд блус дава началото на съвсем нова ера в тази музика. Колко ли още щеше да даде на музика Джими Хендрикс, ако не беше намерен мъртъв в апартамент в хотел "Samarkand"?

Последната нощ е живота си той прекарва там с приятелката си германката Моника Данеман. Джими умира по нелеп начин като се задуваша в собственото си повръшано. Той е изпил 9 таблетки от приспивателните на Моника, с което на надвишил допустимата норма 18 пъти. Защо е постъпил така, остава загадка.

Джанис Джоплин

Джанис Джоплин също умира в хотелската си стая, няколко дена след трагедията с Джими Хендрикс. Причината за смъртта е свръхдоза наркотици. Джанис е в списъка на "Стоте най-велики изпълнители" на всички времена и наистина е била много обичана.

Джим Морисън

Морисън е вокалист на легендарните "Doors". Приятелката му Памела го намира мъртъв във ваната, отново в хотел. Според аутопсията е починал от смъртоностна доза уиски и хероин. Има версия, според която певецът обърква кокаин с хероин и приема големи дози. Един от следователите обвинява Памела, че не е повикала медицинска помощ веднага, вероятно от страх от полицията. Истината остава някъде там, а Джим влиза в Клуб 27.

Кърт Кобейн

Кърт Кобейн умира на върха на славата си. Незнайно защо той е вярвал, че е прокълнат и няма да доживее 30 години. Така и става. Той е едно от най-емблематичните имена в списъка на Клуб 27. 

Служител в електротехническата служба намира тялото на Кърт в лятната градина на неговия дом в Лейк. До тялото му е имало пушка, а от ухото му се е стичала кръв. Медицинските експертизи показват, че е бил взел огромна доза хероин, след което се е застрелял с пушката в главата. Макар че данните говорят за самоубийство, спекулациите, че все пак това е убийство не затихват и до днес. Изглежда е трудно да се повярва, че един богат и обичан млад човек на върха на славата си, ще реши да сложи сам край на живота си.

Ейми Уайнхаус

Едно от последните имена в списъка. Британската певица прави фурор с песните си, с визията си, с неповторимия си глас. Талантът на Ейми е безспорен. Тя се радва на огромна слава, големи турнета с пищни концерти, музикални награди. Носителка е на шест награди Грами.

Личният живот на Ейми обаче е пълна каша. Вероятно е певицата да е страдала от булимия. Твърди се, че не е можела да има деца, поради което е мислила да осинови едно конктретно дете, с което е поддържала контакти. Това обаче не се случава заради преждевременната и смърт. 

Ейми има и бурен любовен живот. Непрекъснати скандали, събирания  раздели, изневери, наркотици. Най-големият проблем на Ейми обаче е алкохолът. Певицата е пристрастена в такава степен, че предизвиква световна сензация излизайки на последните си концерти пияна на сцената, продължавайки да пие там докато музикантите свиреха песните в програмата. 

По време на скандалните изяви певицата падаше по сцената, дори се е молела да я свалят от нея, но организаторите не се отнемяли ангажиментите. От красивия глас и обаятелната визия на Ейми не било останало много когато я мъртва в апартамента и в Лондон. Починала е от натравяне с алкохол. Така тя влиза в Клуб 27 заради своя алкохолизъм, който я побеждава. 

 

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!