menu
Какви са хората, които обичат да слушат метъл?
Какви са хората, които обичат да слушат метъл?
Има ли връзка между музикалните предпочитания на човек и негови психологически особености?

Много хора по света са фенове на метъл музиката във всичките и разновидности. Често за тях се мисли като за "мрачни", "агресивни", "депресивни" хора. Дали това е така обаче или хората, разсъждаващи така просто са жертви на своите предразсъдъци? Има множество научни изследвания по тези въпроси и те са крайно любопитни.

Според проучване с 414 доброволци, публикувано в Psychology of Aesthetics, Creativity and the Arts повечето метъл фенове са мъже. Често те нямат търпимост към авторитети, изпитват нужда да са интересни и уникални. Те също така имат "по-отворено съзнание".

Според други проучвания слушането на метъл музика помага за освобождаването от негативните емоции и за регулиране на гнева. Не може да се говори за повишена агресивност сред феновете на метъла дори напротив - той е средство за намаляването й. Изследванията показват, че метълът не действа депресивно, а всъщност помага за преодоляването на депресията.

Оказва се,че метълът подпомага когнитивните способности, паметта и концентрацията, намалява стреса. Металистите са по-отворени за нови преживявания. Също така данните показват, че те като цяло са щастливи хора. 

Така че не гледайте подозрително хората, които обичат тежката музика. Противно на интуицията и преразсъдъците, те са изключително готини хора. Така казва науката.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!