menu
Какви процедури може да си правите през лятото
Какви процедури може да си правите през лятото
Поинтересувайте се какви процедури е позволено да правите през лятото, и кои не.

Ще ви представим няколко процедури, които може да правите през лятото и няколко, които не може.

Мезеотерапия – според специалистите, тази процедура е възможна да се извършва през лятото. Процедурата ще осигури хидратация и подхранване на кожата в топлите дни – овлажнява, подхравна и подмладява, защото тя получава спектър от витамини и минерали.

Ултразвуково и вакуумно почистване без киселини – препоръчват я защото почиства лицето и тялото без употреба на киселини. След нея е задължителната употреба на слънцезащитни продукти.

Лимфни дренажни – по времето на тази процедура се задействат повърхностни и дълбоки лимфни съдове. През лятото е разрешено лифтинг процедури, с които се употребяват радиовълни и инфрачервено лечение. След тези процедури не е необходимо да избягвате слънчевите лъчи.

Масаж на тяло и лице – позволени са всички видове масажи – релаксиращ, лимфен дренаж и масажи с помощта на маски и леки пилинги. Възстановяват водния баланс, облекчават и напрежението на мускулите.

Лазерна епилация – възможна е да се извършва на всички кожни зони, дори и да има лек тен изчакайте 2-3 седмици и може да се възползвате от тази процудера.

Процедури, които не се препоръчват през лятото:

Премахване на бенки, папиломи и паякообразни вени - в онези части на тялото, които са с директно излагане на слънцето не е разрешено да се извършват процудери за отстраняване на новообразувания. Хората, които са решили през това време да не ходят на почивки в горещините и ще бъдат затворени, са изключение. Но най-добрият вариант е да оставите процедурата за есенно-зимните месеци.

Процедура на пилинг – тази процедура може да причини частична пигментация на лицето и тялото, нарушава състоянието демаркационната линия и води до хиперпигментация. Най-добре е да я отложите за друго време от годината.

Избелване на кожата на лицето и тялото – въздържайте се през летните горещи дни от избелване на кожата, защото когато се изложите на слънце може да получите множество изгарания.

 

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!