menu
Как да се справим с неприятната миризма на подмишниците?
Как да се справим с неприятната миризма на подмишниците?
Понякога за справянето с проблема са нужни повече усилия.

Лошата миризма на подмишниците не винаги е резултат от лоша хигиена. За това значение има функцията на жлезите, също и хормоните. Все пак има решение на този проблем и човек може отново да се чувства комфортно със себе си и с другите.

Най-важноно нещо все пак си остава ежедневната хигиена. Изберете неутрален сапун, защото понякога силно ароматизираните сапуни е възможно да ускорят потенето. Много е важно да сте сигурни че сте почистили подмишниците идеално. Не бива да има остатъци от вчерашния дезодорант или рол он. Това може да доведе до развитие на гъбички или бактерии. Може да смесите алкохол и оцет и тази смес да нанесете с кърпа след душ преди лягане. Това е натурално средство за почистване и дезинфекция на подмишниците.

Използвайте сода за хляб, тъй като тя има свойството да премахва телесната миризма. Нужно е след измиване и подсушаване на подмишниците да ги намажете със сода на прах. Използвайте памучен тампон. Има и друг начин - смесете 1 супена лъжица сода за хляб с лимонов сок и приложете след къпане.

На помощ може да дойдат и билките. Направете си смес от мащерка или розмарин и я нанесете върху подмишниците. Алое вера също може да помогне. Нанесете малко гел от листата на растението. За по-голям ефект го прилагайте преди сън, за да действа през цялата нощ.

Подбирайте добре материите на дрехите си. Изкуствените материи предизвикват по-гоямо потене. Избирайте не толкова тесни дрехи, а по-широки, които осигуряват въздушен поток покрай тялото.

Хранете се правилно. Това има отношение към потенето. Храната влияе и на миризмата на самата пот. Избягвайте консумацията на лук, чесън, кафе и безалкохолни напитки, цигарите. Добре се отразяват плодовете и зеленчуците.

Бръснете подмишниците. Така ще намалите миризмата, както и риска от развитие на бактериална или гъбичка инфекция на подмишниците.

Използвайте антиперспирант вместо дезодорант, защото той контролира изпотяването, вместо само да го прикрива, както става с дезодоранта.

Ако нищо от посоченото не помага, може би трябва да проверите здравословното си състояние и да се консултирате с вашия личен лекар.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!