menu
Как да преминете по-лесно през ангината
Как да преминете по-лесно през ангината
Как да преминете по-лесно през ангината

Ангината е инфекциозно заболяване, при което се възпаляват сливиците. Причинители са различни микроби, най-често стрептококи. Доста често ангината се развива от хронична настинка или попаднали дразнители в гърлото. Тя може да бъде много опасна ако се развият усложнения.

Първото нещо, което трябва да направите, ако имате ангина е да увеличите приема на топли напитки и да приемате храна, която няма да дразни гърлото ви. Не е удачно да го загрявате с компреси.

Най-доброто, което може да направите е да приемате предписаните ви лекарства. Народната медицина може единствено да ви помогне да преминете по-леко през заболяването. 

Къпината облекчава възпалението на гърлото, като помага при ангина и бронхит. Накиснете 2 супени лъжици листа от къпина с 500 мл. вода и оставете да се запари за един час. Пийте по две супени лъжици, 4 пъти дневно, преди хранене.

Направете си гаргара  с равни части от жълтурчета и лайка. Помага при флегмозна ангина. Може да използвате и невен. Гъстата отвара от плодове на боровинка също е добър помощник. Нужни са 100 грама сухи плодове и 500 мл. вода, като се оставя да ври на котлона докато количеството вода не намалее до 300 мл.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!