menu
Как да намерите евтини самолетни билето?
Как да намерите евтини самолетни  билето?
Непременно прочетете, ако обичате да пътувате!

Ако полетите със самолет ви се струват твърде скъпи, то вероятно все ще отлагате пътуванията си. 

Но това не трябва да се случва, защото всеки ден авиокомпаниите предлагат хиляди невероятни сделки - от погрешно публикувани тарифи до специални промоции и намаляване на цените, за да се конкурират с друга авиокомпания. 

Евтините самолетни билети съществуват и могат да превърнат мечтаното ви пътуване в реалност - ако знаете къде и как да ги потърсите. 

Днес ще ви помогнем да овладеете изкуството да намерите евтин полет.

Ето как да намерите евтин полет, независимо къде искате да отидете по света:

1. Игнорирайте митовете 

Първото нещо, което трябва да знаете за намирането на евтин полет, е, че няма магическа формула или таен трик за постигането на това. 

В интернет има много митове за това как да намерите евтини полети. Всъщност вероятно сте попаднали на един тон от тях при търсенето си да намерите най-добрата сделка за полети! Всички те са лъжи. Те ще ви заблудят. Повечето уебсайтове рециклират общи и остарели митове.

Ето най-често срещаните, които са 100% не са верни: 

·       Не е по-евтино да купувате самолетен билет във вторник (или друг конкретен ден). 

·       Няма доказателства, че търсенето в режим инкогнито води до по-евтини сделки.

·       Няма точна дата или конкретен период от време, през който е най-добре да резервирате своя самолетен билет. 

Авиокомпаниите използват модерни алгоритми за ценообразуване, за да определят цените и да стартират продажбите на билети, въз основа на времето на годината, търсенията на пътниците, времето, събития / фестивали, времето на деня, цените на конкурентите, цените на горивата и много други. 

Затова и тези така наречени „трикове“ вече не работят. Системата е твърде умна. 

Тези митове ще ви заблудят 100%. 

2. Бъдете гъвкави с датите и часовете на пътуванията си

Цените на самолетните билети варират значително в зависимост от деня от седмицата, времето на годината и празници, като Коледа, Нова година, Деня на благодарността или Четвърти юли. Август пък  е популярен месец за пътуване из Европа и всеки иска да отиде някъде на топло през зимата или да пътува, когато децата са извън училище. 

С две думи, ако ще летите, когато всички летят, тогава билетът ви ще струва повече. Опитайте се да бъдете гъвкави с вашите дати. Например ако целите посещение на Париж, отидете там през пролетта или есента, когато по-малко хора го посещават и самолетни билети са по-евтини. 

Решението да летите извън сезона ще ви спести много пари. 

Освен това почти винаги е по-евтино да летите през средата на седмицата, отколкото през уикенда, защото повечето хора пътуват през почивните дни, и затова и авиокомпаниите повишават цените си тогава. Петък и понеделник също са скъпи, защото тогава летят повечето бизнес пътници.

Полетите през ранната сутрин или късно вечер също са по-евтини, защото по-малко хора искат да пътуват тогава (кой иска да се събуди рано?!). 

Цените също са по-евтини, ако летите след или на голям празник.

3. Бъдете гъвкави с дестинациите си

Ако  не можете да бъдете гъвкави с датите, когато да летите, поне бъдете гъвкави с това накъде летите. 

Най-добре е да сте и двете, но дори са не може да бъде гъвкави с периода ви на пътуване, то поне трябва да сте гъвкави с дестинацията ви.  

Търсачките на сайтовете на авиокомпаниите и други сайтове са направили наистина лесно да търсите полети из целия свят, за да намерите най-евтиния билет. Вече не е нужно да търсите ръчно, град по град, ден за ден. Уебсайтове като Skyscanner и Google Flights предлагат инструменти, които ви позволяват да въведете летището, от което да тръгнете, и да видите карта на света с всички възможни полети от него. Това ви позволява лесно да сравнявате цените на билетите до множество дестинации. 

Вероятно дори ще намерите интересни дестинации, за които дори не сте се сегили досега! 

4. Следете за специални оферти

Преди да започнете да търсите конкретни полети, уверете се, че сте се регистрирали за бюлетините на авиокомпаниите. 

Присъединяването към пощенския списък на авиокомпании най-често ще ви даде първоначална бонус отстъпка. Също така, по този начин ще получите достъп до техните най-добри оферти преди всички други. 

Разбира се, 99% от тях е по-вероятно да не отговарят на вашия желан маршрут, но aко следите сделките ще си гарантирате, че няма да пропуснете някоя невероятна възможност. 

Много често, евтините полети са достъпни само за ограничен прозорец от време (обикновено 24 часа). 

Освен това бюлетините на авиокомпаниите често и предлагат и бонуси при често летене. Ако обичате да пътувате, тези бонуси дори могат да ви донесат и безплатни полети и страхотни подобрения. 

5. Възползвайте се от студентски отстъпки

Ако сте студент (или под 26 годишни), има много отстъпки за вас. Обикновено можете да намерите 10-20% отстъпка от цените на стандартната тарифа. 

Освен това имайте предвид, че повечето отстъпки за студенти важат и при партньори на авиокомпаниите. Например Lufthansa предлага отстъпка за студентите, което означава, че можете да използвате тази отстъпка и за нейни партньорски авиокомпании като Swiss Airlines и Austrian Airlines. Това ще ви позволи да спестите още повече пари. 

Ако не сте сигурни кои авиокомпании предлагат отстъпки, посетете уебсайта им или им се обадете или им изпратете запитване по имейл. С правенето на малко проучване, можете да си спестите 20% (или повече), така че усилието си заслужава! 

6. Смесете полети от различни авиокомпании

Когато резервирате от сайта на една авиокомпания, ще можете да летите само с тази авиокомпания. Това означава, че вашите опции ще бъдат ограничени, когато става въпрос за намиране на перфектния маршрут или спестяване на най-много пари.

Ако преследвате по-големи спестявания, опитайте да резервирате билетите си от сайтове на различни авиокомпании. 

Например, ако летите от Ню Йорк до Париж, то резервирането на двата билета от една авиокомпания ще бъде най-просто, но вероятно няма да ви спести пари. 

Вместо това опитайте да резервирате за полета си от Ню Йорк до Париж един билет от една авиокомпания, а след това билета ви от Париж до Ню Йорк с друга авиокомпания. 

Това ще ви позволи да намерите най-добрата сделка. 

Това ще ви отнеме повече усилията, но спестяванията могат да си заслужават. 

Има някои уебсайтове за резервации като Kiwi.com, които извършват тази услуга, за да гарантират, че ще получите най-евтината цена. Ако търсите най-ниската възможна цена и не сте доволни от това, което намирате на уебсайта на една авиокомпания, опитайте да резервирате чрез такива уебсайтове. 

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

larisadruzina
Този коментар съдържа спойлери? Щракнете тук, ако искате да прочетете.

Смях да и толко!

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg