menu
„Човекът, който не се отказа и остана завинаги верен” – Силвестър Сталоун
„Човекът, който не се отказа и остана завинаги верен” – Силвестър Сталоун
Звездата от "Роки" и "Рамбо" отбелзява своя 76-и рожден ден на 6 юли и по всичко си личи, че той не е загубил все още характерния си дух и излъчване

Когато разказваме за символ на суровата мъжественост, класата и неподражаемото мъжкарско отношение – със сигурност Силвестър Сталоун е първото име, което ще изскочи в съзнанието ни.

Знаменитостта от „Роки” и „Рамбо” празнува своя 76-ти рожден ден на днешната дата 6 юли и по всичко се вижда, че той не е изгубил своя отличителен дух и излъчване.

Интересен факт за него, че не само наподобява изключително много със сценичните си образи, а той дори ги въодушевява. По тази причина по пътя си той става достоен  пример за това как се тича срещу вятъра, как се крачи срещу късмета и как се постига всичко онова, което искаш.

Както споменахме, актьорът е роден на 6 юли през 1946 година в Ню Йорк, става популярен с участието си в наградения с „Оскар” драматичен филм „Роки”, на който дори е и собствен сценарист.

Получил е „Златен глобус” и номинация за „Оскар”. Актьорът е една от най-уважаваните силни и обичани знаменитости на екшън филмите на всички времена. Издигането по стълбата до мястото, на което се намира в момента, далеч не е било лесно, сигурно биха си помислили доста хора. Той е бил доста проблемно дете, което се е опитвало да се справи с раздялата на своите родители.

Мести се да живее при баща си във Вашингтон, когато е на 5 години. Преди това прекарва времето си в приемни семейства. Свидетел на  враждебните отношения между своите родители, детето изпитва емоционални и академични трудности, поради които го изгонват от доста училища.

След премахването му от училище, момчето се захваща да прави актьорска кариера в Ню Йорк. Това е периодът, през който той извършва многобройни странности, за да се издържа – почистване на клетките на животни в градската зоолическата градина или прислужник в киносалон.

През 1970 г. получава епизодична роля във филм за възрастни „Партито при Кити и Студ”  и точно по това време започва да се концентрира върху писането на сценарии. Това от своя страна е придружено от доста тривиални роли, но без акредитация в няколко масови филма. В по-късен етап Сталоун е написал сценарий за филма, който скоро се превръща в една от най-сполучливите кинопродукции в цялата история.

Писането на текстове, работата на непълен работен ден, бездомността и оцеляването „от ръка на уста” се държат ръка за ръка месеци след изместването му в Ню Йорк – някъде около началото на 70-те години.

1975г. Силвестър се оказва разорен и финансово осакатен. Единственото нещо, което притежава, трябва да бъде продадено на първия срещнат човек – а това е булмастифаБаткъс. Продавайки Баткъс, той печели малка сума пари, с които да може да се концентрира върху своя сценарий. Текстът от своя страна по-късно се преобразява във филма „Роки”.

Парализираната устна и неясният му говор правят всичко, за да стопират късмета му, но това не се и получава. Сценарият за филма е привлякълвниманието на продуцентите, но той трябва да отхвърли предложената от тях сума – неедин път, а два. Предложено му е написаното от него да се превърне във филм, но той отказва, защото не му дават възможност да играе главния герой.

Сделката била за изключително солидна сума, а той бил най-бедният наоколо. Размерът е станал зашеметяващ, но той все пак държал да бъде и героя във филма си. Краят обаче  е щастлив -  продуцентите се съгласяват и той става главният герой на филма.

Интересен момент от живота му е, когато се връща да вземе своето куче. Новият собственик отказал да пусне животното, но му се наложило да изтърпи десетки обиди и заплахи от актьора. В крайна сметка Сталоун успял да си го прибере и дори осигурил на животното участие във филма „Роки“.

Следват още доста хитове, заражда се и „Роки” и „Рамбо”. По този начин се издига и легендата Силвестър Сталоун. Неговата житейска история и успех са доказателство, че ако желаеш нещо наистина и се постараеш максимално, то е възможно.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!