menu
4 мита за менопаузата
4 мита за менопаузата
4 мита за менопаузата

Когато жената достигне зряла възраст все повече започва да си задава въпроси относно менопаузата. Може ли да се отложи? Как по-леко да премина през нея? Основния проблем е оскъдната и в по-голямата си степен невярна информация. Върлуват много заблуди, на които не трябва да вярваме.

Чрез йога и добавки можем да отложим климакса

Настъпването на менопаузата е генетично кодиран процес, който най-чето настъпва  в диапазона 49-51 години. Щом нямаме менструация значи сме изчерпали яйчниковия си резерв. Каквито и упражнения да правим, каквито и добавки да приемаме няма да възстановим резерва.

Това е естествен процес и не трябва да предприемаме нищо

Климакса не е болест, затова не можем да го излекуваме. Това не значи че не можем да облекчим съществуването си, когато преминаваме през него. Често се получава недостиг на хормони, което може да доведе до заболявания. При дефицит на естрогени губим колаген - кожата старее. Профилактиката при такива проблеми включва хормонотерапия.

Хормонотерапията причинява ендокринни проблеми

Именно за профилактика на ендокринните заболявания се използва такъв тип лечение. Провеждането на хормонотерапия не увеличава риска от напълняване, а точно обратното. Разбира се за да бъде така трябва да бъде назначена правилната терапия от добър лекар.

Хормоналните препарати не са естествени хормони, по добре билки

В Европа хормоналните препарати се синтезират по химичен път, но те са изцяло идентични натурални хормони. Екстрактите от билки не могат да осигурят адекватна терапия.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!