menu
3 храни, които не са чак толкова полезни
3  храни, които  не са чак толкова полезни
3 храни, които не са чак толкова полезни

Ябълки

Да правилно прочетохте. За тях става въпрос. Никой не оспорва полезните им качества, но те не чак толкова много, колкото си мислим. Количествата витамини, които съдържат не са толкова големи, като при други плодове и зеленчуци. Например витамин С в ябълките е наполовина по-малко отколкото в същото количество прясно зеле.

Каротиноидите, които се превръщат във витамин А са в пъти по-малко отколкото в морковите. Поради тези факти много супер храни са подценявани.

Годжи бери

Напоследък придоби популярност, като едва ли не са му предписани чудотворни свойства. Цялата тази мода тръгва от известната тв водеща Опра Уинфри. Швейцарски учени обаче доказват, че няма категорични доказателства за полезността му. То е богато на антиоксиданти, но не повече отколкото ягодите и боровинките например.

Кафява захар

Всеобщото схващане е че тя е по-полезна от рафинираната захар. Британски учени доказват, че това е маркетингов трик, който не отговаря на истината. Двата вида захар се получават от различни суровини, което автоматично ги поставя в различни категории. Двете са еднакво вредни при инсулинова резистентност и върху нивата на кръвната захар.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!