menu
11 научно доказани начина да изглеждате и да се чувствате по-привлекателни
11 научно доказани начина да изглеждате и да се чувствате по-привлекателни
Ето нашите научно обосновани съвети за добро самочувствие.

Повечето хора ще признаят, че не се чувстват на 100% по всяко време. Дори най-красивите и успешни хора имат лоши дни, но ако се чувствате зле със себе си повече, отколкото се чувствате добре, може да се нуждаете от промяна в перспективата.

Въпреки общоприетото мислене, да се чувствате по-привлекателни и желани може да няма много общо с външния ви вид.

Научни изследвания и становища на експерти по връзки и запознанства, показват, че можем чрез прости промени в начина на живот, да започнем да изглеждаме по-привлекателни както за себе си, така и за другите.

Тези съвети могат да ви помогнат да започнете да виждате себе си в по-положителна светлина.

Изпотете се

Може да се страхувате от упражненията, но те могат да играят голяма роля, за да се почувствате по-привлекателни.

Ние не говорим само за ефекта на упражненията върху тялото ви физически – упражненията са чудесен начин да отделите малко време, за да се освободите от агресията си, да отделите време за себе си и да освободите ендорфини, които ще подобрят настроението ви. Проучване от 2015 г. на Университета в Турку установи, че хората, които спортуват, съобщават за повишаване на увереността.

Правете комплименти

Получаването на любов от другите може да изглежда като най-лесният начин да подобрите представата си за себе си, но всъщност може да трябва първо да се упражнявате да давате любов.

Говоренето за добрите черти на другите ще ви помогне да изглеждате по-привлекателни в техните очи и ще ви накара да осъзнаете добрите неща и за себе си. Изследователи от Университета за електронни науки и технологии на Китай предполагат в проучване от 2016 г., че мъжете, които използват метафори, за да правят комплименти на жените, се оказват по-привлекателни.

Усмихвайте се

Не е тайна, че усмивката ви кара да изглеждате топли и привлекателни за другите хора,  но се оказва, че можете  да получите същите предимства, като се погледнете в огледалото и се усмихнете на себе си.

Като социални същества, ние сме програмирани да забелязваме езика на тялото на другите и да сканираме за сигнали за безопасност и добре дошли. Усмивката е универсален сигнал за топлота, достъпност и привлекателност.

Това работи и за вас самите. Ако се усмихнете на себе си в огледалото, получавате много подобни невронни знаци, каквито бихте получили, ако познат приятел ви се усмихне.

Не се самосаботирайте

Проучване на Националния институт по здравеопазване установи, че хората, които се спират на негативните аспекти за себе си, всъщност са изложени на по-висок риск от съмнение в себе си и може да имат по-нисък процент на самоудовлетворение.

Ако откриете, че правите отрицателни изявления за себе си, трябва да обърнете голямо внимание на причините. Този тип изявления могат да ви накарат да се почувствате по-зле и да окажат влияние върху представата ви за себе си.

Препоръчва се на хората да идентифицират какво ги кара да правят тези твърдения и да отстранят причината, ако могат.

Осмислете отношенията си с другите

Токсичен човек в живота ви може да ви пречи да се чувствате най-добре.

Проучване от 2015 г. в "The Journal of Ethics and Education" анкетира хора, които са имали връзка в живота си, която има черти на "отчуждение, промяна, погрешно приятелство и фалшиво приятелство". Проучването установява, че те често не осъзнават, че другите ги дърпат надолу и виждат токсичните хора през „розови очила“, а това може да повлияе на психичното им здраве.

Имайте чувство за хумор

Смехът и шегата могат да ви направят по-спокойни, така че ако се опитате да се надсмеете над нещо малко, което обикновено би ви ядосало, можете да намалите напрежението от себе си, което пък може да ви накара да видите себе си в положителна светлина. Доказано е, че забавните хора са и по привлекателни за другия пол.

Изправете стойката си

Добрата стойка може да ви накара да изглеждате добре, но също така може да ви накара да се чувствате добре.

Едно проучване на Асоциацията на психологическите науки установи, че седенето в изправено  положение може да ви накара да се чувствате по-уверени и силни. Те открили, че хората, които заемат "мощни пози", съобщават за повишаване на тестостерона, намаляване на кортизола (химикал, който се открива, когато изпитвате страх) и повишено чувство за сила.

Така че, ако търсите повишаване на настроението и да видите себе си в по-положителна светлина, може би си струва да държите брадичката си изправена както физически, така и психически.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!