menu
10 неща, които изненадващo никога не са се случвали
10 неща, които изненадващo никога не са се случвали
Интересни неща, които изненадващо не са се случвали досега

Не е необичайно човек да погледне назад към живота си и да си представи как нещата са могли да бъдат различни. Но, разбира се, това винаги е само мисловно упражнение. Никога повече не можем да се върнем назад. Някои неща просто никога не са се случвали и трябва да се примирим с това. Но може да се изненадате да научите, че извън вашите лични избори, светът е пълен със събития, които звучат така, сякаш трябва да са се случили поне веднъж, но всъщност никога не са се случили.

 

Ето 10 неща, които може да се изненадате да научите, че просто не са се случили. Поне още…

 

10. Никой не знае как се размножават дивите змиорки

В света има около 800 вида змиорки, въпреки че повечето от нас вероятно могат да назоват само няколко. Те вече не са толкова популярна морска храна, колкото някога са били, но все пак можете да се насладите на унаги в японски ресторант и дори на пай с минога, ако търсите достатъчно усилено. Има много видове змиорки. Но откъде идват?

Очевидно змиорките са риби, очевидно се чифтосват и размножават и имат малки змиорки и светът продължава да се върти. очевидно. Но виждали ли сте някога змиорки да се размножават в река или в морето? Не сте и не сте сами. Никой не е виждал това. Дори не е било намерано тяхно яйце преди.

Знаем, че змиорките нямат странни, научнофантастични навици за чифтосване, защото могат да бъдат отглеждани, въпреки че това не е най-лесното нещо. Но в естествената им среда учените никога не са го наблюдавали. Разбира се, фактът, че животът им започва някъде в Бермудския триъгълник, добавя към мистерията.

Змиорките са проследявани да плуват стотици и стотици мили, за да стигнат от сладка вода до открито море. Но техните места за хвърляне на хайвера остават неуловими.

 

9. Никой никога не е бил арестуван за престъпление на остров Тристан да Куня

Тристан да Куня е остров, за който повечето от нас вероятно никога не са чували и никога няма да посетят. Това е най-отдалеченият обитаем остров в света. Лодки идват за доставки няколко пъти в годината, а населението е около 250 души. Освен това е почти напълно без престъпления. За 22 години полицейският инспектор Конрад Глас никога не е арестувал никого.

На целия остров има само шест фамилии, така че всеки е или свързан с някого, или поне познава семейството му. И когато островът търси нова полиция през 2019 г., полицейският инспектор Конрад Глас  казва, че престъпността „е ниска“, а когато има проблеми, то те са между хора, които се познават и работата му е най-вече да накара хората да се успокоят.

За обявата за работа за 2019 г. островът търси служител в качеството на подкрепа на общността, а не някой, който да се бори с престъпността, която не изглежда истински да съществува там.  

Според Глас последният път, когато затворническа килия на острова е била използвана е през 70-те години, преди той да е офицер. Тогава е имало сбиване с ножове на рибарска лодка, което означава, че престъплението, около 30 или 40 години по-рано, все пак не се е случило на острова.

 

8. Никой никога не е завършвал къщата с духове в имението МакКамей

Когато настъпи сезонът на Хелоуин, къщите с духове започват да се появяват отново, за да потопят хората в духа на сезона. И въпреки че можете да намерите много обитавани от духове къщи, никоя не е толкова скандална, колкото обитаваната от духове къща в имението МакКамей. През годините 40 000 нетърпеливи фенове на ужасите се стекоха в къщата. Нито един човек не е завършил опита си, въпреки предложението от $20 000 за всеки, който успее.

За да разберете защо имението МакКамей е толкова невъзможно да бъде завършено, можете да погледнете някои от видеоклиповете в YouTube за него. Влизането в имението е като доброволно изтезание. Хората трябва да прекарат осем часа под ужасни условия като например да бъдат затворени в клетки, нападани, удряни и много други. Нищо, с което не са се съгласили предварително чрез договор технически, разбира се. И все пак, някои участници твърдят, че не са били съгласни с всичко, което се е случило и повдигат съдебни обвинения срещу МакКамей. Самият Ръс МакКамей твърди, че не е измъчва никого и някои от твърдените за случили се неща не са се случили.

И все пак никой не е завършвал опита си в къщата. 

 

7. Никой никога не е изкачвал Гангкар Пуенсум 

Около 4000 души са изкачили връх Еверест. Под 400 са стигнали до върха на K2. Хиляди други алпинисти са изкачили стотици други върхове. Въпреки това, в света всъщност има стотици планини, които никой никога не е изкачвал. Най-високият от всички тях е Гангкар Пуенсум. Това е най-високата планина в Бутан с височина от 7570 метра или 24 836 фута. Това го прави с около 1000 метра по-къс от K2. Тогава защо никой не го е изкачил? Никой не може.

Бутан не позволява планинско катерене. Имате право да покорявате върхове с ниски височини, но всички с височина над 6000 метра са забранени. 

Алпинисти са опитвали да покорят Гангкар Пуенсум в миналото, но никой не е успял да стигне до върха. Тъй като законът е в сила от 1994 г., правителството на Бутан ще трябва да промени решението си, за да може всеки да има шанс да изкачи планината в бъдеще.

 

6. Никой никога не е играл перфектна игра на боулинг със свещи

Ако не сте голям фен на боулинга, може да не знаете за боулинга на свещи. Той е много подобен на стандартния боулинг с 10 кегли, но кеглите са основната разлика. В така наречения “боулинг със свещи”, те са дълги, тънки карфици, нещо като свещи. Използваната топка също е по-малка и кеглите не се събират, когато бъдат съборени. Това представлява по-голямо предизвикателство за играчите на боулинг. Всъщност толкова голямо, че никой никога не е играл перфектна игра, въпреки че играта е изобретена още през 1880 г.

В традиционния боулинг перфектната игра е резултат от 300 и това важи и за боулинга със свещи. Но в боулинга със свещи настоящият рекорд е 245 точки. Крис Сарджънт е професионалист в боулинг и играе в продължение на 20 години, за да достигне този резултат. Неговата средна стойност е около 125 на игра. Неговото постижение всъщност го изравни с предишния рекордьор и повече от десетилетие по-късно този резултат все още стои като най-добрият в света.

 

5. Никой не е претендирал за собственост върху земята на Мари Бърд 

Земята е едно от нещата, които не можете просто да намерите някъде. Няма много място, което да не е заявено от никого и дори земя, на която никой не е бил преди, повечето пъти технически е собственост на правителството на страната, в която се намира. С изключение на едно място в света, където никой не е предявил претенции за нищо от нея. Това е Земята на Мари Бърд, която се намира в Антарктика.

Антарктида се регулира от международен договор, в който много държави се съгласяват да си поделят земята за научни изследвания. Но земята на Мари Бърд остава непоискана. Първоначално е отдадена на Съединените щати; на американец, който пръв я открива и САЩ някога имат изследователска база там. Но базата е изоставена поради неблагоприятния климат и в момента никой не я притежава. Нито пък е заявявал претенции за нея. 

  

4. Никога не сме научили защо котките мъркат

Определяща характеристика на котките е способността им да мъркат. Дори някои големи котки издават мъркащи звуци, което прави нещо като лъв малко по-сравнимо с нормална домашна котка. Въпреки това, в продължение на години науката не е в състояние да определи дори как котките издават звука. Макар и вече да е установено, че това става чрез разширяване и свиване на мускулите близо до ларинкса на котката, които позволяват шумът да се появява, докато тя диша, ние все още не знаем защо.

Изглежда логично да кажем, че котките мъркат, за да изразят задоволство. Когато галите котката си, тя вероятно мърка, така че това изглежда логично. Но изследванията показват, че трябва да се случва нещо по-сложно.

Котенцата мъркат в ранна възраст и това може да се тълкува като знак за майката котка, че бебето се чувства добре. Както споменахме, щастливата котка мърка, когато я галите. Но котката може също да мърка, когато е наранена

и изпитва болка. Котки са наблюдавани да мъркат, докато умират.

Изследванията показват, че когато са сами и биват наблюдавани чрез камера, котките също мъркат сами. Страхът и стресът също изглеждат могат да са причина за мъркането, така че причината на действието очевидно не е толкова проста, колкото можем да си мислим.

 

3. Дивите голи къртици не се разболяват от рак

Голите къртици са странни и имат наистина странен външен вид. Въпреки това, едно от най-забележителните неща за тях е, че в дивата природа голите къртици не се разболяват от рак.

Всъщност единственият път, когато гола къртица е била наблюдавана с рак, е бил в лабораторни условия, когато е бил отгледан в нетипична среда с по-високи от нормалните нива на кислород. Спекулира се, че това е довело до рака.

 

2. Мобилен телефон никога не е причинявал пожар на бензиностанция

Ако някога сте спирали, за да заредите бензин през последните 20 години, вероятно сте забелязали едни и същи предупредителни стикери на всяка една бензиностанция. Някои използват стикмен на телефона, някои просто показват самия телефон, а някои изрично казват да не използвате мобилния си телефон, докато изпомпвате газ, защото телефонът ви може да причини експлозия.

Тези с по-задълбочени познания ще ви уведомят, че искрите в близост до помпата за зареждане могат да причинят възпламеняване на изпарения. И честно казано, искрите наистина могат да запалят бензиновите изпарения. Но откога мобилният ви телефон хвърля искри?

Националната асоциация за противопожарна защита изисква тези стикери, защото има шанс мобилният ви телефон да предизвика пожар. Помните ли онези истории за спонтанно запалване на телефоните на хората? Все пак има шанс това да се случи. И тъй като го има, не трябва да използвате телефона си. Това е единствената причина за забраната. Въпреки това, никога не е започвал пожар на бензиностанция заради

нечий телефон. През последните години други агенции за безопасност преоцениха риска и решиха, че наистина няма причина да държите телефона си настрана, когато зареждате, тъй като рискът е незначителен.

 

1. Никой никога не е отбелязвал една “safe point” в историята на NFL

Ако имате някакви общи познания за това как работи американският футбол, вероятно сте наясно със структурата на точките. Тъчдаунът носи шест точки, като допълнителен удар от 1 точка, носи седем, а чрез потенциална реализация на 2 допълнително точки, може да стане. Много по-малко известна е така наречената safe point.

Концепцията за нея е, че ако играч бъде нападнат в собствената си крайна зона, това се нарича safe point и носи две точки. Това се случва от време на време. Но това е двуточкова safe point. Safe point с една точка е толкова рядка, че никога не се е случвала в историята на NFL.

За да се случи едноточкова безопасност, много неща трябва да станат. Отборът трябва да прави своя опит за допълнителна точка след тъчдаун. Тогава обикновено се стреля за една точка или две точки. За да се получи safe point от една точка, отборът, който се опитва да получи тази допълнителна точка, ще трябва някак си да се озове в собствената си крайна зона, почти 100 ярда назад надолу по терена и след това да бъде нападнат от другия отбор, докато са там. Наистина няма логична причина това да се случи, което вероятно обяснява защо не се е случило.
ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!